Nani gólja csak egy pontra volt jó

A Manchester United szélsõje, Nani drámai estén van túl, miután Portugália az utolsó pillanatban tartotta életben erélyeit az Egyesült Államok elleni találkozón.


Paolo Bento csapatának a vereség elkerülése kifejezetten fontos volt ezen a találkozón az életben maradáshoz és már az ötödik percben elõnyhöz jutott Nani révén, ám az amerikaiak két, a második félidõben szerzett góllal fordított, ami a luzitánok pedig megérezték a kiesés szelét, ám a 95. percben a csereember, Silvestre Varela kiegyenlített. A hétközi, németek elleni zakó után ez a döntetlen esélyt adott Portugáliának, hogy továbblépjen csoportjából

 

Öt perc sem telt el, amikor Geoff Cameron egy szélrõl belõtt labdát nagyon rosszul talált el, ami így pont Nani elé került, aki hat méterrõl Tim Howard kapujába bombázott.

 

Az Egyesült Államok csapata jól reagált és a félidõ nagy részében birtokolták a labdát, de Jürgen Klinsmann csapatából hiányzott a támadó harmadban mutatott biztosság, talán csak a Fulham egykori középpályása, Clint Dempsey volt az egyetlen támadó, akin az látszott, gólt érhet el.

 

A szünethez közeledve felélénkült a mérkõzés, Nani 22 méterrõl leadott lövése vágódott vissza a kapufáról, majd Eder akrobatikus mozdulattal próbált gólt szerezni, de Howard nagyot hárított.

 

Az 54. percben Michael Bradley kiegyenlíthetett volna, Fabian Johnson okosan visszagurított labdáját ajtó-ablak helyzetbõl Ricardo Costába lõtte.

 

Alig telt el egy óra a találkozóból, amikor Cristiano Ronaldo nagy helyzetbõl csúnyán kapu mellé lõtt, pillanatokkal késõbb azonban már gól született, de a másik kapunál. Jermaine Jones a tizenhatos elõterébõl csodaszép átlövéssel vette be a portugálok kapuját, a több ezer amerikai drukker hatalmas örömére, akik ellátogattak Manaus-ba.

 

Portugália kezdett egyre nagyobb nyomást helyezni ellenfelére, tudva, hogy egy esetleges vereséggel búcsúznának a tornától. Egy ideje már tartott ez a nyomás, amikor Nani jobbról befelé tört, majd ballal tüzelt, ám a lövése széles és magas is volt.

 

 

Miután túlélte a rohamokat, USA támadott és a 81. percben megfordította a találkozó állását. Graham Zusi beadását Dempsey közelrõl juttatta a kapuba, megszerezve második gólját a tornán, elõnyhöz juttatva csapatát.

 

Bár úgy tûnt, ez végzetes lehet Naniék számára a végére maradt a dráma, ugyanis Ronaldó kiváló beadását a csereként beálló Varela a 95. percben kapuba juttatta szinte a meccs utolsó labdaérintésével, életben tartva csapata esélyeit. Ami azonban elég kicsiny, hiszen le kell gyõzniük Ghánát, míg Németországnak is nyernie kellene az Egyesült Államok ellen.

 


ManUtd.com

Kövess minket Facebookon, Instagramon, Twitteren és YouTube-on is!



Támogasd adományoddal a ManUtdFanatics.hu működését!

Hozzászólások

Támogatás

Támogasd adományoddal
a ManUtdFanatics.hu működését!