Giggs: Egyre keményebbek a felkészülési mérkõzések

A Manchester United edzõasszisztense Ryan Giggs a klub 2014-es, Aon által szponzorált túrája elõtt mesél, az egyesült államokbeli élményeirõl és a felkészülésrõl.


Milyen elõnyei vannak a szezon elõtti felkészülésnek az USA-ban?

Rengeteg. A modern és kényelmes létesítményekben való felkészülés mellett, az USA-ban nagyon élvezetesek a szabadidõs programok is. A vásárlás, a séták, a nyugodt pihenés. Nagyon fogják élvezni a srácok, abban biztos vagyok.
 
Te érzékelsz valamilyen változást a labdarúgás népszerûségét iletõen az USA-ban?
Igen. A foci évrõl-évre egyre népszerûbb az államokban. 10 éve jártam elõször az USA-ban a klubbal, és azt vettem észre, hogy minden alkalommal egyre nagyobb népszerûségnek örvend ez a sportág a tengeren túl is. Egyre nagyobb figyelmet szentel az amerikai média is a meccseknek és a stadionok lelátóin is több a szurkoló. Minél több nagy csapat látogat el, annál nagyobb teret kap a futball Amerikában is. 
 
Az ellenfelek teljesítménye is változott? 
Igen az MLS (Észak-amerikai labdarúgó-bajnokság) csapatai is egyre erõsebbek. Egyre nehezebb ellenük játszani. 
 
Milyen emlékeid vannak az elsõ, 2003-as útról?
Nagyon élveztem, amikor elsõ alkalommal kijutottam a klubbal. 10 napot töltöttünk Portlandben a Nike központjában. Délelõtt edzettünk, aztán a miénk volt a nap többi része, nagyon élveztem. Játszottunk Chicagoban, majd  New Yorkban. Olyan helyekre juthattam el ahova soha azelõtt. 
 
Mit tudsz nekünk mesélni az amerikai sportolók edzéskörülményeirõl?
Volt szerencsénk ott lenni a Philadelphia Eagles edzõközpontjában és a Seattle Seahawks edzõpályáján, ami gyönyörû volt, a jobb oldalán egy tóval, és zseniális felszerelésekkel. Nem mintha az Aon Training Center nem lenne a legmodernebbek egyike, de az ember mindig láthat valami mást, valami újat, amit saját hasznára is hasznosíthat a késõbbiekben.  
 
Mesélj arról miben változott az edzés az elmúlt évekhez képest... Vannak akik úgy gondolják 10 mérföldet futottak a játékosok délelõtt, majd ettek egy kis tésztát és megint futottak egy kicsit.
Nem, ez nem így volt. Sokat futottunk az biztos, és gyakran tiszta hólyag volt a combunk, a gyengébb minõségû felszerelések miatt. Természetesen, mint minden ez is változott, most is van futás, de az állóképességet a fitnesz edzéseken növeljük leginkább. Természetesen a játék minõsége a technika is sokat változott, és a felkészülési meccsek is egyre keményebbek lesznek.


manutd.com

Kövess minket Facebookon, Instagramon, Twitteren és YouTube-on is!



Támogasd adományoddal a ManUtdFanatics.hu működését!

Hozzászólások

Támogatás

Támogasd adományoddal
a ManUtdFanatics.hu működését!