Valencia piros lappal búcsúzott

Antonio Valencia felejthetõ estén van túl, piros lapot kapott a franciák elleni, gólnélküli döntetlennel zárult találkozón, amely után Ecuador búcsúzott, Patrice Evráék pedig a legjobb tizenhat közé jutottak.


A United szurkolói nem láthatták, hogy Evra klubtársa, az ecuadori szélsõ ellen védekezik, mivel a francia csak a kispadon kapott helyet Didier Deschamps-tól, aki hat helyen is változtatott csapatán az utolsó csoportmeccsre.

 

A találkozó korai részét a gallok tartották kézben, tartották a labdát, míg Ecuadornak tisztán látszottak a szándékai, kontrákra rendezõdött be. Ecuador csak úgy juthatott tovább, ha legyõzi Franciaországot, az elsõ játékrész igen alacsony színvonalúra sikeredett, leginkább a támadóharmadban mutatott pontatlanságok miatt.

 

Az elsõ említést érdemlõ helyzet a korábbi manchesteri játékos, Paul Pogba nevéhez fûzõdik, aki Antoine Griezmann beadását fejelte kapura, Alexander Dominguez kapus pedig látványosan hárított. Ezután Ecuador majdnem megszerezte a vezetést nem sokkal a szünet elõtt, amikor Enner Valencia bólintását kellett védenie Hugo Lloris-nak.

 

Egyik menedzser sem változtatott a szünetben, ám a dél-amerikai kapitánynak hamar át kellett szerveznie sorait, miután csapatkapitányát, Antonio Valenciát kiállította a játékvezetõ Lucas Digne elleni belépõje miatt, a visszajátszásból kiderült, a United szélsõje a labdát találta el.

 

 

A pályán eggyel kevesebben voltak, ám a meccs végéhez közeledve nyíltabbá váltak a csapatok, mindkét gárda többet mutatott támadásban, Christian Noboa csavart kapu mellé, majd Pogba közeli lövése változtatott irányt és kerülte el a kaput. A fiatal középpályás a 73. percben is veszélyeztetett, de fejese ezúttal sem kötött ki a hálóban.

 

Ezután Benzema két nagyobb lehetõségét hárította remekül Dominguez. Az idõ egyre csak telt, Deschamps pedig felküldte a pályára Olivier Giroud-t és Loic Rémy-t is. A támadócserék ellenére mégsem sikerült gólt szereznie a franciáknak Ecuador ellen.

 

Evráék a nyolcaddöntõben az F csoport második helyén végzõ Nigériával játszanak majd június 30-án, amikor a United védõje minden bizonnyal visszatér a kezdõcsapatba.

 


ManUtd.com

Kövess minket Facebookon, Instagramon, Twitteren és YouTube-on is!



Támogasd adományoddal a ManUtdFanatics.hu működését!

Hozzászólások

Támogatás

Támogasd adományoddal
a ManUtdFanatics.hu működését!