Van Persie társait dicsérte

Robin van Persie holland csapattársait méltatta, miközben az Oranje a szombati, Costa Rica elleni világbajnoki negyeddöntõre készül.


A United csatára három mérkõzésen háromszor volt eredményes a tornán eddig és Louis van Gaal csapatának legújabb összecsapása elõtt igen nyugodt hangulatban van.

 

Úgy tûnik, Nigel De Jong sérülés miatt nem léphet majd pályára a hétvégén, de olyan ígéretes tehetségek, mint Memphis Depay és Jordy Clasie rengeteg okot adnak az optimizmusra. Clasie, a Feyenoord középpályása a holland keret egyetlen olyan mezõnyjátékosa, aki még nem kapott játékpercet a vébén, de a torna elõtti, Ecuador elleni barátságot meccsen remek gólpasszal segítette van Persie-t, aki kiváló gólt szerzett.

 

"Több, mint húsz éve ismerem Nigelt, õ egy harcos" - mondta Robin. "Nagyon fog hiányozni Costa Rica ellen. Mexikó ellen látni lehetett ezt annak ellenére, hogy Daley Blind jól teljesített."

 

"Remek, hogy a kerettel maradt, még ha csak pályán kívül is, hiszen energiát ad a fiatal és az idõsebb játékosoknak is."

 

"Mindig az az érzésed, hogy a fiatalok is különbséget jelenthetnek. Amit imádok Memphis-ben az az, hogy nagyon gyorsan veszi fel a dolgokat. Nem könnyû a világbajnokságon lenni, mivel nagyon magas szint ez. Mindenkinek - beleértve õt is - a maximumot kell adnia minden egyes nap."

 

"De amit tesz, az a korához képest nagyon érett dolog. Ez egy gyerekkori álom. Nagyon jól megvagyunk és igazán tetszik a csodás játékstílusa."

 

"Volt már pár beszélgetésem vele és más fiatal játékossal is. Jordy nagyon akar játszani és meg is érdemli, mert nagyon keményen dolgozik edzésen. Egy csapat vagyunk, de ha hozzá tudsz tenni valamit a csapat teljesítményéhez a pályán, az kicsit más érzés. Ez logikus. Nagyszerû, hogy a keret 20 játékosa már játszott, fontos része ez annak a folyamatnak, ami a világbajnokság megnyeréséig tart."

 

 

Közben a csatár eloszlatta a félelmeket, amik a Mexikó elleni lecserélése után alakulta ki egy esetleges sérülésrõl. Van Persie elmondta, cseréje szimplán taktikai húzás volt.

 

"Ez az edzõ nyerni akar" - folytatta a csapatkapitány. "Így cserél is, ez ilyen egyszerû."

 

"Három különbözõ felállásban játszottunk, ezért nagy dicséret jár a játékosoknak azért, hogy ilyen gyorsan tudták a dolgukat. Engedd meg, hogy megemlítsem, a holland média nem hitte, hogy túléljük az elsõ kört, de kiváló csapatszellem van nálunk, mindenki úgy véli, megnyerhetjük, ez tényleg lehetséges."

 

"Hogy ennek a csapatnak a kapitánya lehetek, az hihetetlenül büszkévé tesz. Óriási megtiszteltetés itt lenni, ebben a szakaszban, viselni a karszalagot, mivel igazán egy csapat vagyunk."

 


ManUtd.com

Kövess minket Facebookon, Instagramon, Twitteren és YouTube-on is!



Támogasd adományoddal a ManUtdFanatics.hu működését!

Hozzászólások

Támogatás

Támogasd adományoddal
a ManUtdFanatics.hu működését!