Van Gaal ismét zseniálisat húzott

120 percnyi játék után a holland tréner szokatlan cseréje segítette tovább a narancssárga gárdát a világbajnokság elõdöntõjébe.


Robin van Persie végig küzdötte a találkozót, de a hollandok több helyzetének ellenére, õ is csak a párbajban tudott eredményes lenni.

 
Míg van Gaal fiai nem hibázták el a büntetõket, addig  a Newcastle kapusa, Tim Krul a meccs hõseként minden lövésre jó irányba mozdulva, kettõt is kifogott a Costa Rica-i játékosok tizenegyeseibõl. 
 
Papírforma szerint alakult a mérkõzés. Hollandia volt a dominánsabb, a közép-amerikai csapat pedig makacsul beparkolt a kapu elé. Amikor mégis sikerült van Gaal legényeinek a Costa Rica-i védõk mögé kerülniük, kíméletlenül, akár sárga lapok árán is megállították Robbenéket. Emellett el kell ismerni, hogy Navas kapus kiválóan teljesített. 
 
A 21. percben jött az elsõ helyzet, amikor Van Persie lõtt Depay passzából, majd Sneijder a kipattanóból, de a Navas mindkétszer a helyén volt.
 
A szünet után a közép-amerikaiak valamivel támadóbb szellemben kezdtek, de nem igazán voltak veszélyesek, inkább csak az idõt húzták, látszott: a büntetõpárbajra játszanak.
 
Majd Sneijder szabadrúgása eldönthette volna a találkozó sorsát, de kapufát lõtt. Nagyon úgy tûnt, Costa Rica védõszentje nem engedi, hogy a hollandok egyszer is betaláljanak, amikor a 93. percben van Persie lövése Tejedáról pattant a felsõ lécre, így jöhetett a ráadás.
 
A hosszabbításban viszont megélénkült a játék. Vlaar fejelt,  Navas védett, majd Robben lövését blokkolták, de a másik oldalon Urena is helyzetbe került, viszont Cillessen is hárítani tudott. Majd újra egy Sneijder kapufa zárta a hosszabbítást.
 
De még a lefújás elõtt Louis van Gaal váratlan dolgot lépett. A holland tréner kapust cserélt. Mindenkinek tágra nyílt a szeme: nulla játékidõvel vajon mire lesz majd képes Tim Krul? 
 
 
Aztán hamar leesett. A csereként beállt kapus nem csak a lélektani hadviselés eszköze volt, amikor szemmel láthatóan magabiztosan vállalta az idegtépõ feladatot. Feltehetõen pontosan tudta, hova fognak célozni a Costa Rica-i játékosok, mivel az összes lövésre jó irányba mozdult, és nem kis bravúrral, kétszer is sikerült megvédenie kapuját, amivel az elõdöntõbe repítette csapatát. Persze ehhez nagy szükség volt Van Persie, Robben, Sneijder és Kuyt pontos és magabiztos találataira, amivel Hollandia 4-3-as eredménnyel nyerte a párbajt.
 


manutd.com

Kövess minket Facebookon, Instagramon, Twitteren és YouTube-on is!



Támogasd adományoddal a ManUtdFanatics.hu működését!

Hozzászólások

Támogatás

Támogasd adományoddal
a ManUtdFanatics.hu működését!