Fletcher sikerre vágyik a túrán is

Darren Fletcher elmondása szerint a Manchester United a 2014-es felkészülési túrán a kemény ellenfelek ellenére is a végsõ sikerre hajt, amellett hogy erõnléti állapotukra is nagy hangsúlyt fektetnek természetesen.


A Vörös Ördögök három mérkõzést fognak játszani az International Champions Cup (ICC) keretében sorrendben az AS Roma, az Internazionale és a Real Madrid ellen azt követõen, hogy felkészülésük kezdeteként a Los Angeles Galaxyvel mérkõznek meg a Chevorlet Cup-on. Ha a Unitednek sikerülne mindhárom csoportmérkõzését megnyernie az ICC-n, akkor a másik, Manchester City, Liverpool, AC Milan, Olympiakos alkotta kvartett elsõ helyezettjével mérheti össze erejét a döntõben, amely amellett, hogy az elsõ megszerezhetõ trófea lenne az új menedzser, Louis van Gaal irányítása alatt a csapat számára, hihetetlenül értékes lehetõséget biztosítana a fizikális felkészülésre.

 

A Manchester United skót középpályása éppen ezért biztos benne, hogy a 2014-es felkészülési túra kiválóan fogja szolgálni azt a céljukat, hogy megfelelõen felvértezzék magukat a 2014/2015-ös szezon kezdetére.

 

"A legjobb csapatokkal akarod összemérni tudásodat, és bár ez csak a felkészülési idõszak, ha olyan csapatokkal kell farkasszemet nézned, mint a Real Madrid, az csakis a legmagasabb szintet jelentheti az ellenfelek esetében" - kezdte Fletcher.

 

"Ez olyan, mint amikor edzésen egymás ellen játszunk. Két csapatot alkotunk és hihetetlenül élesek ezek a küzdelmek - pontosan ugyanerre számítok a túrán is. Ha egyszer a pályán vagy, akkor már versenyhelyzetben találod magad, ilyenkor pedig az ember minden mérkõzést, és minden tornát meg akar nyerni."

 

"Biztos vagyok benne, hogy a sporttudományi munkatársak azt mondják erre, hogy csak a pályán töltött játékpercek számítanak és hogy ne sérüljünk meg, de néha ezek a mérkõzések kiélezetté válhatnak. Ilyenkor az ember bizonyíthat, jó benyomást tehet a menedzserére és a szurkolókra, mert természetesen mindenkinek az a célja, hogy a következõ szezonban ott legyen a csapatban."

 

 

A most már 30 éves saját nevelésû játékos a klub keretének idõsebb tagjai közé tartozik, éppen ezért Darren pontosan tudja, mennyire fontos a szezon során a megfelelõ felkészülés.

 

"Ez adja az erõnléted alapját a következõ idényre" - tette hozzá.

 

"Úgy érzem, hogy ha ilyenkor nem sikerül megfelelõ állapotba hoznod magad, akkor a mérkõzések végére komoly problémák jelentkezhetnek, és nagy hátrányba kerülhetsz fizikailag. Azonban ha sikerül megteremteni a megfelelõ alapokat a nyár folyamán, akkor már olyan szinten kezdheted a szezont, hogy nem lesz problémád."

 

"Emellett ez a néhány hét remek a csapatszellem kialakulásának szempontjából is, mert lehetnek új játékosok is a csapatban, illetve a menedzser is sok mindent átgondolhat ez idõ alatt, hiszen éjjel-nappal együtt vagyunk ilyenkor. Mindezek alaposan hozzájárulhatnak ahhoz, hogy megfelelõ szezont futhasson egy csapat."


Manutd.com

Kövess minket Facebookon, Instagramon, Twitteren és YouTube-on is!



Támogasd adományoddal a ManUtdFanatics.hu működését!

Hozzászólások

Támogatás

Támogasd adományoddal
a ManUtdFanatics.hu működését!