Bronzmeccs vár a hollandokra

Louis van Gaal holland válogatottja szerda este büntetõkkel maradt alul Argentínával szemben a világbajnokság elõdöntõjében.


A dél-amerikaiak - akik a döntõben Németország ellen lépnek pályára - 4-2-re nyerték a büntetõpárbajt, miután Ron Vlaar és Wesley Sneijder pontrúgását is hárította Sergio Romero kapus. Mire a tizenegyesekhez értünk, Robin van Persie már csak a kispadon ült, ez az este a csatár és csapattársai számára frusztrálónak és csalódást keltõnek bizonyult.

 

Sokan talán azt várták, hogy megismétlõdik az elõzõ esti gólzápor, ám erre nem igazán volt esély, mindkét csapat nagyon óvatosan kezdett. Hollandia kissé dominált, de a labdatartásban mutatott fölényük helyzetekben nem mutatkozott meg. Miután Sneijder a 13. percben a kapu mellé tüzelt, Lionel Messi jó szabadrúgása következett, amit azonban Jasper Cillessen fogott. A 24. percben egy szöglet után Ezequiel Garay fejelt Ron Vlaar szorításából a kapu fölé, az argentínok pedig egyre inkább átvették az irányítást a szünetig.

 

Egy gól aprócska jelére egészen a 74. percig várni kellett, bár végül leshelyzet alakult ki azt követõen, hogy Daryl Janmaat elrobogott a jobb szélen, beadását pedig van Persie ollózó mozdulattal próbálta a hálóba juttatni, ami azonban nem sikerült a csatárnak, ráadásul a partjelzõ zászlaja is emelkedett. Pillanatokkal késõbb Enzo Perez beadását Gonzalo Higuain vágta az oldalhálóba, ám ennél az esetnél is les állt fenn.

 

Ahogy telt az idõ, Marcus Rojo távoli lövéssel próbált szerencsét, a ráadás pillanataiban pedig Arjen Robben dönthette volna el a továbbjutást Sneijder passzát követõen, de Javier Mascherano a helyén volt és mentett. 

 

A hosszabbítás elsõ félidejében a Bayern München csatára elõtt újabb helyzet adódott, de ballábas lövése sem talált utat a hálóba. Eközben a találkozó elõtt gyomorproblémákkal küzdõ van Persie-t Klaas Jan Huntelaar váltotta.

 

 

Huntelaar a hollandok harmadik cseréje volt, ami azt jelentette, hogy van Gaal nem cserélhet kapust a büntetõpárbaj elõtt. A fordulás után Messi átadása után a csereember, Rodrigo Palacio sem tudott túljárni Cillessen eszén, majd szintén Messi elõkészítése után a másik csere, Maxi Rodriguez lõtt kapura erõtlenül.

 

Büntetõk következtek, ami végén Rodriguez belõtte a döntõ találatot, a hollandok ezzel nem jutottak a döntõbe, ám maradnak Brazíliában, hiszen szombat este a házigazdák ellen lépnek pályára a bronzmeccsen, ami után a menedzser már teljesen a Manchester Unitedre figyelhet.

 


ManUtd.com

Kövess minket Facebookon, Instagramon, Twitteren és YouTube-on is!



Támogasd adományoddal a ManUtdFanatics.hu működését!

Hozzászólások

Támogatás

Támogasd adományoddal
a ManUtdFanatics.hu működését!