Van Gaal nagy hatással volt Giggs-re

Ryan Giggs elmesélte a Manchester United új menedzserével való találkozásának részleteit és elmondta azt is, hogyan gyõzte meg õt Louis van Gaal arról, hogy legyen az asszisztense.


A 'REUINTED 14' sajtótájékoztatója alatt a United legendáját van Gaalról, valamint a vele megbeszélt dolgokról is kérdezték.

 

"Amikor az elõzõ szezon végén találkoztunk, átvettük, mely játékosok vannak a csapatnál és néhány olyanról is beszéltünk, akik jöhetnek a nyáron. Ketten már jöttek is" - mondta Ryan. "Világbajnokság alatt mindig nehéz, mert rengeteg játékos, akiket figyelsz, a vébén vannak még vagy csak épp kiestek és elmentek pihenni. Nem tudom, hány játékos fog érkezni - várnunk kell és majd meglátjuk."

 

"Elrepültem hozzá és pár órát beszélgettünk. Átvettük, mely játékosok vannak a klubnál - kik távozatnak, kik érkezhetnek. Azért voltam ott, hogy lássam, hogyan dolgozik, mit szeret és betekintést nyújtsak minden olyan dologba, amit esetleg nem tudott a Manchester Unitedrõl. Sokat tudott a klubról, ahogyan azt várnánk. De bármi apróságban, amiben kellett, megpróbáltam segíteni. Azon nem idõztünk, mi történt az elõzõ szezonban."

 

"Louis-nak egy világos filozófiája van, amihez ragaszkodik is. Nem fog félni attól, hogy átvegye a Manchester Unitedet. Élvezni fogja és várja majd. Megfordult a Bayernnél, a Barcelonánál...ezek nagy klubok. Persze az én szememben a Manchester United a legnagyobb."

 

"Nem félénk típus, nem fél a kihívástól - alig várja. Tapasztalata is van ehhez. Nem lesz könnyû. Soha nem az. Nehéz megnyerni a Premier League-t, de megpróbáljuk. Izgalmas volt számomra, mennyire nyíltan és tisztában volt azzal, mit vár el a személyzettõl és a játékosoktól."

 

 

Amikor a hollandok teljesítményérõl esett szó, akikrõl az Argentína ellen elbukott elõdöntõig sokan azt gondolták, akár komoly sikert is elérhetnek Brazíliában, Giggs elmondta, nem lepte meg az, milyen benyomással volt rá új menedzsere.

 

"Csalódás volt azt látni, hogy kiestek, de így is fantasztikus sorozat ez számára, kezdve attól az eredménytõl, amit senki sem látott elõre. A spanyolok elleni 5-1 talán a torna legkiemelkedõbb teljesítménye volt. Nyilván a United drukkerei és a játékosok számára is jó volt látni, hogy jól teszi a dolgát."

 

"Mindenkit nagyon izgatott el. Variálta a felállásokat és zsonglõrködött a játékosokkal. Világbajnoki döntõbe jutni nagyszerû eredmény. Szeretett volna messzebbre jutni, de most nem sikerült. A csoport, amiben a válogatottja benne volt...már abból továbbjutni is egy remek eredmény, úgyhogy biztos vagyok abban, hogy elégedett lesz azzal, amilyen messze eljutott."

 


ManUtd.com

Kövess minket Facebookon, Instagramon, Twitteren és YouTube-on is!



Támogasd adományoddal a ManUtdFanatics.hu működését!

Hozzászólások

Támogatás

Támogasd adományoddal
a ManUtdFanatics.hu működését!