Manchester United 2-0 Sunderland

Könnyed gyõzelmével a United tovább növelte elõnyét a két riválisával szemben.


A Premier League 19. fordulójában a Sunderland volt a Vörös Ördögök ellenfele. Sir Alex Ferguson remélte, továbbra is megtarthatja csapata veretlenségét.

A vendégek menedzsere, a korábbi United játékos Steve Bruce pedig elsõ gyõzelmére készült egykori edzõjével szemben, ám a sok sérülés miatt nem volt könnyû dolga.

A csapatok:

Manchester United: Van der Sar - Rafael, Ferdinand, Vidic, Evra - Park, Carrick, Anderson, Giggs - Berbatov, Rooney
Cserék: Kuszczak, Neville, Hernandez, Smalling, Bébé, Gibson, Macheda

Sunderland: Gordon - Al-Muhammadi, Onuoha, Ferdinand, Bardsley - Zenden, Henderson, Riveros, Malbranque - Gyan, Bent
Cserék: Mignolet, Adams, Angeleri, Da Silva, Reed, Meyler, Cook


A mérkõzést a Sunderland kezdte, próbálta meglepni a hazai csapatot, ám a United hamar magára talált. Olyannyira, hogy az 5. percben meg is szerezték a Vörös Ördögök a vezetést. Anderson passzolt a középpályán Giggs elé, aki három védõt lehagyva a tizenhatos elõtt szöjtette Rooneyt, aki átívelt a bal oldalon érkezõ Berbatov elé. A bolgár csatár pedig közelrõl nem tévesztett, a rövid alsóba fejelte a labdát, 1-0 a Unitednek!

 

 



A gól megzavarta a vendégeket olyannyira, hogy az elsõ fél órában a hazaiak sorra alakították ki a nagyobbnál nagyobb helyzeteket.

Rooney kezdte a helyzeteket, Giggs passza után a büntetõterület elõtt a kicsit kint álló Gordon kauson szerette volna lágyan átívelni a labdát, de a jobb kapufa mellett suhant ki a pályáról a játékszer.

A következõ United támadás még ennél is veszélyesebb volt. Anderson ugratta ki a félpályáról Berbatovot egy szenzációs passzal, a bolgár rávezette védõjére, majd kapura lõtt, ám a labda a jobb kapufáról kipattant a mezõnybe.

Öt percre rá jött a második kapufa. Ismét Anderson szerette volna kiugratni a bolgár támadót, ám passza elakadt a védõkön. A brazil középpályás az ellenfél tizenhatosán visszaszerezte a labdát, majd kapura lõtt, ám lövése a felsõ lécen csattant.

A 18. percben Berbatov és Park szenzációs játéka után Rooney elé került a játékszer, aki azonban 15 méterrõl nagyon gyenge lövéssel mozgatta meg Gordon kapust.

Egy percre rá ismét Dimi elõtt adódott lehetõség, ám lövése a bal felsõ sarok mellett az oldalhálóban kötött ki.

Huszadik percben Giggs is helyzetbe került. Rooney rossz passza került a védõkrõl épp a tizenegyes pont felé futó walesi legenda elé, aki kapura lõtt, ám Gordon nagyot védett.

Az elsõ félóra játékát látva a United ott folytatta, ahol a Blackburn elleni mérkõzést befejezte, ezen a találkozón is vezethettek volna már 3-4 góllal is, ha kicsivel nagyobb szerencséjük van.

A félidõ hátralévõ részében visszább vettek a hazaiak, az utolsó negyed órára már csak két kisebb helyzetet lehetett feljegyezni.

Elõbb a 40. percben Anderson lõtt 23 méterrõl fél méterrel a Sunderland kapujának jobb alsó sarka mellé, három percre rá egy szögletet követõen Rooney elé került a labda, aki az öt és feles bal sarkáról laposan megcélozta a rövid sarkot, ám a kapus fogta a lövést.

A félidõ elejét meghajtó hazaiak megérdemelten vezettek a szünetben, ám az egy gólos elõnyüktõl nem nyugodhattak meg teljesen. Bár a vendégek semmi feladatot nem adtak Edwinnek, aki csak akkor találkozott a labdával, ha valamely védõtársa haza passzolt hozzá.

A második félidõre Brucenak sikerült kicsit felpörgetnie a fiait, sokkal pontosabban, gyorsabban játszott a Sunderland.

A 46. percben Malbranque jutott lövõhelyzethez, ám lövése lepattant a védõkrõl. A lepattanó pontoosan Bent elé került, aki kiszorított helyzetbõl megpróbált veszélyeztetni, ám lövése messze elkerülte a kaput is.

Egészen az 57. percig kellett várni a következõ helyzetig, addig a játék fõleg a középpályán zajlott. Ekkor Anderson szerzett labdát az ellenfél térfelének közepén, majd úgy passzolt a tizenhatos jobb sarkán álló Berbatovhoz, hogy oda sem figyelt. A bolgár rávezette a védõre a labdát, külsõvel megcélozta a hosszú sarkot, ám lövése a kisebbik Ferdinandon irányt változtatott és a kapu rövid sarkába pattant, 2-0 a Unitednek.

 

 

 



 

 

A 65. percben Rafael futott fel a támadással, jól passzolt fel Berbatovnak, aki a tizenhatos vonalán állva visszapasszolt Gibson elé. Darron pedig egybõl lõtt, ám Gordon védeni tudott.

Öt perccel késõbb majdnem jött a mesterhármas a bolgártól. Gibson lövése pattant le a védõkrõl pont Berbatov elé, aki remekül megszelítítette a játékszert, majd a szinte már védjegyévé vált félfordulattal bombázott kapura, Gordon azonban nagyot védve megmentette csapatát a harmadik bekapott góltól.

Ezutan visszaálltak a hazaiak, inkább a labdatartásra összpontosítottak, támadásokat nem nagyon akartak már vezetni. Tartalékoltak a december végi rohanás többi mérkõzésére.

A Sunderland pedig így sem tudott mit tenni, veszélytelenek voltak Van der Sar kapujára.

Sir Alex Ferguson csapata megérdemelten nyert, akár 4-5 gólt is rúghattak volna. Remek játékkal mutatták meg, a hosszabb kényszerpihenõ miatt sem estek ki nagyszerû formájukból.

 



Manchester United 2-0 Sunderland
Old Trafford, 75269 nézõ
Vezette: Phil Dowd


Manchester United: Van der Sar - Rafael, Ferdinand, Vidic, Evra - Park, Carrick, Anderson(Gibson 63.), Giggs(Macheda 63.) - Berbatov(Hernandez 82.), Rooney
Nem használt cserék: Kuszczak, Neville, Smalling, Bébé

Sunderland: Gordon - Al-Muhammadi, Onuoha, Ferdinand, Bardsley - Zenden(Angeleri 88.), Henderson, Riveros, Malbranque(Cook 82.) - Gyan, Bent(Meylor 69.)
Nem használt cserék: Mignolet, Adams, Da Silva, Reed

Gólszerzõ: Berbatov 5., 57.

Sárga lap: Bardsley, Meylor

A mérkõzés legjobbja a ManUtdFanatics.hu szerint: Dimitar Berbatov


 


manutdfanatics.hu

Kövess minket Facebookon, Instagramon, Twitteren és YouTube-on is!



Támogasd adományoddal a ManUtdFanatics.hu működését!

Hozzászólások

Támogatás

Támogasd adományoddal
a ManUtdFanatics.hu működését!