Di Maria remekelt

Négy Vörös Ördög lépett pályára szerdán válogatott mérkõzésen, akik közül a United új rekordigazolása, Angel Di Maria ragyogott legfényesebben, aki három gólpassz mellett egy találattal is hozzájárult ahhoz, hogy csapata 4-2-re nyerjen a németek ellen.


Az 59,7 milliós szerzemény, akárcsak manchesteri csapattársa, Marcos Rojo a kezdõcsapatban lépett pályára Düsseldorfban és 85 percen át lenyûgözõen szerepelt. Ez az összecsapás a nyári, világbajnoki döntõ megismétlése is lehetett, akkor Joachim Löw gárdája nyert.

 

Gerardo Martino csapatában a jobb szélen kapott lehetõséget Di Maria, aki energikus, kreatív játékával segítette csapatát, miközben bal lába ismét megvillant. A 20. percben a tizenhatoson kívülrõl adott mesteri ívelést elõre, ami után Sergio Aguero megszerezte a vezetést a dél-amerikaiaknak.

 

A 39. percben Angel ismét fõszereplõ volt, ekkor egy fellõtt labdát ért el még az alapvonal elõtt, majd jobbról pontosan tálalt Erik Lamelához, aki 12 méterrõl a hálóba belsõzött, 2-0-ra módosítva az állást.

 

Közvetlenül a második játékrész elkezdése után Di Maria balról ívelhetett szabadrúgást a kapu elé, labdájára Federico Fernandez érkezett és nem hibázott, két perccel késõbb pedig már maga a United játékosa is a gólszerzõk közé írta be nevét, amikor egy védõ és Manual Neuer szorításában higgadt befejezéssel átívelte a kapuson a játékszert, négyre növelve csapata elõnyét.

 

 

Rojo nem tudott segíteni Argentínának abban, hogy kapott gól nélkül zárja a találkozót, hiszen az 52. percben Andre Schürrle szépíteni tudott, majd a 78. percben Mario Götze megpattanó lövése talált utat a hálóig. Azonban a Di Maria által okozott kárt már nem tudták nem megtörténtté tenni a németek.

 

Angliában is mérkõzést játszottak, nem is akárki vezette ki a válogatottat a gyepre, ugyanis Wayne Rooney lett a háromoroszlánosok csapatkapitánya. A Norvégia elleni találkozón Phil Jones belsõ védõként végig a pályán volt. Nagyon kevesen, 40181-en tekintették meg a találkozót a Wembley-ben, ami félháznak sem mondható. Rooney a 68. percben büntetõbõl szerezte meg csapata vezetését, majd nem sokkal késõbb korábbi csapattársa, Danny Welbeck váltotta õt. Anglia Rooney góljával nyert 1-0-ra.

 


ManUtd.com

Kövess minket Facebookon, Instagramon, Twitteren és YouTube-on is!



Támogasd adományoddal a ManUtdFanatics.hu működését!

Hozzászólások

Támogatás

Támogasd adományoddal
a ManUtdFanatics.hu működését!