Rooney gólt szerzett hazája színeiben

A Manchester United csatára, Wayne Rooney is hozzájárult hazája 5-0-s gyõzelméhez San Marino ellen az Euro 2016 selejtezõjében.


A Háromoroszlánosok kapitánya jelenleg hárommeccses eltiltását tölti klubszinten, de a nemzetközi mérkõzések segítenek neki formában maradni. Rooney az elsõ félidõ vége elõtt a saját maga által kiharcolt büntetõt értékesítve szerezte meg Anglia második gólját. Ez volt az angol csatár 42. válogatottbeli találata, amivel már csak 7 góllal van lemaradva a rekordtartó Sir Bobby Charlton mögött.

 
A vendégek szervezett védelmét nehezen tudta feltörni Roy Hodgson csapata, de aztán a nyomást egyre nehezebben viselõ San Marino a 24. percben megtört. Egy szögletet követõen a különben nagyszerûen védõ Aldo Simoncini a saját csapattársában botlott el kifutás közben, Phil Jagielka pedig könnyedén fejelhetett az üres kapuba, ezzel megszerezve hazájának a vezetést.
 
Anglia továbbra is nagy erõvel ostromolta a vendégek kapuját, majd a 43. percben Andy Selva rúgta arcon Rooneyt a tizenhatoson belül, a büntetõt pedig maga a sértett fél értékesítette, magabiztosan kilõve a jobb felsõ sarkot.
 
 
A szünet után Alex Oxlade-Chamberlain szerzett labdát, az alapvonaltól nem messze és élesen középre lõtte, Danny Welbeck pedig bepöckölte a játékszert a bal alsó sarokba. 
 
Ezt követõen Rooney dolgoztatta meg több alakalommal is a vendégek hálóõrét, aki a 72. percig állta is sarat, de Andros Townsend ravasz lövését a bal alsóból már nem tudta kikanalazni. Ezzel már 4-0-ra vezetett Anglia. 
 
San Marino csapatát viszont még az ág is húzta, amikor a 77. percben egy öngólt is sikerült összehozniuk. Rooney beadása pattant meg Della Vallén, így került a játékszer a San Marino-i kapuba, beállítva ezzel az 5-0-s végeredményt, mellyel Anglia biztosította helyét az E csoport élén, mielõtt Észtországgal találkoznak vasárnap.
 
A Manchester United kiváló kapusa, David De Gea csak a padról nézhette, hogy a spanyol Világ- és Európa-bajnok alakulat Szlovákia otthonában a 2016-os labdarúgó Európa-bajnokság selejtezõjének C csoportjában óriási meglepetésre 2-1-es vereséget szenvedett.
 


manutd.com

Kövess minket Facebookon, Instagramon, Twitteren és YouTube-on is!



Támogasd adományoddal a ManUtdFanatics.hu működését!

Hozzászólások

Támogatás

Támogasd adományoddal
a ManUtdFanatics.hu működését!