Scholes: Húsz perc jó játék nem elég

Paul Scholes szerint elég szomorú, hogy korábbi klubjánál odáig süllyedtek az elvárások, hogy megkönnyebbülést jelentett a Chelsea elleni döntetlen és a City-tõl elszenvedett szoros vereség.


Aggaszt, hogy az elvárások szintje annyira lecsúszott korábbi klubomnál, a Manchester Unitednél, hogy sok szurkoló megkönnyebbült a Chelsea elleni, utolsó pillanatban megszerzett döntetlen, valamint a Man City elleni szoros vereség után.

 

Lehet, hogy a City elleni eredmény tisztességesebb volt, mint tavaly, de az elsõ egy órában mutatott produkció igen gyengére sikerült.

 

Ez a Manchester United. Egyszerûen nem elég jó az, hogy 20 percig jól játszik a csapat, majd vereséget szenved.

 

Louis van Gaal elõrehaladásról beszél. Azt vártam, hogy jóval több pontja lesz a Unitednek a szezon ezen szakaszában. Az elõzõ szezonban David Moyes irányítása alatt 10 mérkõzés alatt 17 pontot zsebelt be a gárda. Most, 150 millió font elköltése után 10 meccs után van 13 pontjuk.

 

Sokan sokféleképpen értelmezték a derbit. Én így láttam. A City kaphatott volna három büntetõt. David de Geának volt néhány fantasztikus védése. Chris Smallingot kiállították és a United kikapott.

 

 

Nehéz kitalálni, mire is gondolt van Gaal a találkozó alatt, hiszen nem változik közben a viselkedése. Kissé visszafogottnak tûnt. Sokkal másabbnak tûnik annál az embernél, akit a világbajnokságon láttunk.

 

A védelem problémájával foglalkozni kellett volna a nyár során. Nem mintha van Gaal tudatában lett volna, hogy Phil Jones, Smalling és Jonny Evans hajlamosak a sérülésekre. A legendás védõk - Steve Bruce, Gary Pallister, Rio Ferdinand és Nemanja Vidic - ismérve volt, hogy ritkán sérültek meg. Középsõ védõnél nagyon kell az ilyen megbízhatóság és kiegyensúlyozottság.

 

Az aggaszt, hogy visszafogottnak tûnik a játékosok hangulata. Amikor felkészültem az eheti, madridi meccs közvetítésére, visszanéztem az elõzõ évad pillanatait, Angel Di Maria széles mosollyal ünnepelte gólját Cristiano Ronaldo gólja után. 

 

Nem úgy tûnik, mint aki ugyanabban a boldog hangulatban lenne a Unitednél. Mintha szomorúság lenne a csapaton belül. Mindezekkel együtt - nagy tisztelet a Southamptonnak és a West Hamnek - mégis képesek odaérni a harmadik vagy negyedik helyre.

 


Independent

Kövess minket Facebookon, Instagramon, Twitteren és YouTube-on is!



Támogasd adományoddal a ManUtdFanatics.hu működését!

Hozzászólások

Támogatás

Támogasd adományoddal
a ManUtdFanatics.hu működését!