Casemiro áll legközeleb Keane-hez

A Manchester United korábbi középpályásai, Paul Scholes és Owen Hargreaves szerint Casemiro még mindig nem kapja meg a neki járó elismerést.


A BT Sport szakírói nagy tisztelői a zseniális brazilnak, aki csütörtökön ismét a Barcelona ellen küzdhet, miután a Nou Campban nem részesült szívélyes fogadtatásban Real Madridos múltja miatt.

 

Scholes szerint a nyáron szerződtetett játékos áll a legközelebb egykori csapattársához, Roy Keane-hez azok közül, akiket eddig láttunk, míg Hargreaves a brazil játékának egy kulcsfontosságú részét emelte ki, amely Sir Alex Ferguson álomjátékosává tette volna.

 

Minden dicséret ellenére, amit a középpályás ebben a szezonban kapott, még mindig nem értékelik eléggé a két korábbi játékos szerint.

 

"Casemiro tényleg szenzációs" - mondta Scholes. "Nagy tapasztalattal rendelkezik, hiszen a Real Madriddal is rengetegszer nyert és felbecsülhetetlen értéket képvisel a fiatalabb játékosok számára a csapat körül.”

 

 

"Szinte olyan, mintha edző lenne a futballpályán. Látható a különbség aközött, amikor a csapatba jött és ahol most tart. Nagy tapasztalattal rendelkezik és nem hiszem, hogy megkapja a megfelelő elismerést azért, ahogyan játszik. Nagyon jól passzol, ami egy kicsit meglepett, ha arra gondolsz, hogy Luka Modricot és Toni Kroost láttad a Real Madridnál játékmesterként.

 

"De ez a fiú tud focizni.”

 

"Én is annyiszor hallottam már, hogy talán ő a legjobb védekező középpályás is. Én nem védekező középpályásnak látom őt. Ő egy igazi Manchester United középpályás, aki mindenben részt vesz. Látod őt védekezni, látod irányítani a játékot is időnként.”

 

"Valószínűleg olyan közel áll Roy Keane-hez, amennyire csak lehet. Szerintem zseniális.”

 

"Szerintem a 'védekező középpályás' vele kapcsolatban kicsit igazságtalan megfogalmazás."

 

Ami Hargreaves-t illeti, úgy érzi, Sir Alex értékelte volna Casemiro egyik legfontosabb tulajdonságát.

 

"A legnagyobb különbség a korábbiakhoz képest, hogy ő az első passzát előre adja" - mondta az ex-angol válogatott. "Ugyanolyan jól bontja meg a játékot, mint bárki más, de ha megfigyeled őt, a passzai mindig előre mennek, és ez az, amit Scholesy csinált a legjobban. Sir Alex mindig azt mondta, hogy átmenetben, ha lehet, játsszátok előre a labdát, nem igaz, Scholesy? Szerintem ez a legnagyobb különbség.”

 

"Nyilvánvaló, hogy Christian Eriksen és Bruno Fernandes egyensúlya zseniális. Kár, hogy Eriksen nem egészséges, de szerintem óriási különbséget jelent Casemiro a korábbiakhoz képest. Scholesyval értek egyet, szerintem nagyon alábecsülik a passzjátékát, pedig mindig előre játszik."

 


manutd.com

Kövess minket Facebookon, Instagramon, Twitteren és YouTube-on is!



Támogasd adományoddal a ManUtdFanatics.hu működését!

Hozzászólások

Támogatás

Támogasd adományoddal
a ManUtdFanatics.hu működését!