Scholes: Gólt nem, csak labdabirtoklást hoz LvG rendszere

A Vörös Ördögök legendája szerint a Manchester United holland menedzserének 3-5-2-es felállása a labdatartás érdekében megszüntette a szélekrõl jövõ veszélyforrást, amely egyértelmûen sikerre vitte a csapatot Sir Alex Ferguson érájában.


Louis van Gaal az Old Traffordra érkezése óta próbálkozik a 3-5-2-es felállás meghonosításával, amely sikerre vitte a holland válogatottat a nyári világbajnokságon, annak ellenére, hogy nem áll rendelkezésére igazán minõségi játékos vedõposzton.

 

A Manchester United jelenleg 4. helyen áll a Premier League-ben, 21 mérkõzésen 34 gólt szerezve, de ezek közül a félelmetes nevû, Wayne Rooney, Robin van Persie és Radamel Falcao fémjelezte támadóhármas csak 19 találatot vállalt, és jelen pillanatbna Van Gaal keretébõl még senki nem érte el a kétszámjegyû gólmennyiséget a szezonban.

 

Múlt vasárnap a Southampton elsõ bajnoki gyõzelmét aratta az Álmok Színházában 27 év után, annak ellenére, hogy a mérkõzés egészét tekintve csak 39 százalékban volt náluk a labda, de Dusan Tadic gólja mégis számukra hozta meg a hõnáhított 3 pontot.

 

Paul Scholes pedig tántoríthatatlan azon véleményét illetõen, hogy Van Gaal kitartása a 3-5-2-es rendszer mellett okolható az egyensúly nélküli állapotért a labdatartás, és a gólhelyzetek kidolgozása között, amelyet a széljáték kiiktatásával indokolt, amely köztudottan a csapat legveszélyesebb fegyvere szokott lenni.

 

 

"A 3-5-2-es formációban nincs széljátéka a Unitednek" - írta Scholes az Evening Standard-ban megjelent jegyzetében.

 

"Luke Shaw egy olyan balszélsõ védõ, akit kényelmetlen helyzetbe hoznak azáltal, hogy szárnyvédõt kell játszania. Antonio Valencia veszített az egykori sebességébõl, ezért sokkal nehezebb számára elmenni az ellenfél mellett, ha mélyebbrõl kell indulnia."

 

"Nem kétséges, hogy a 3-5-2 segít a labdatartásban. A három belsõ védõ, és a három belsõ középpályás körbe tudják passzolgatni az ellenfelet. A probléma akkor jön el, amikor a támadó harmadban akarnál veszélyhelyzetet teremteni."

 

"Annyit lehet nálad a labda, amennyit csak szeretnéd, de ha nem tudsz 2 az 1 elleni szituációba kerülni, ahol létszámban felülmúlod az ellenfelet, és magad mögött hagyod, akkor nem tudsz elég gólt szerezni."


Goal.com

Kövess minket Facebookon, Instagramon, Twitteren és YouTube-on is!



Támogasd adományoddal a ManUtdFanatics.hu működését!

Hozzászólások

Támogatás

Támogasd adományoddal
a ManUtdFanatics.hu működését!