Pearson: Felejtsük el a United legyõzését

A Leicester City menedzsere, Nigel Pearson elárulta, azon dolgozik, hogy csapatával elfelejtesse, milyen heroikus küzdelemben sikerült legyõzniük 5-3-ra a Manchester Unitedet.


A Louis Van Gaal legénysége felett még szeptemberben aratott csodálatos gyõzelem az eddigi Premier League-szezonjuk legkiemelkedõbb pillanata volt - majd követte azt egy 13 mérkõzéses nyeretlenségi sorozat.

 

A hosszú sikertelen széria a tabella aljára sodorta a Rókákat, bár úgy tûnik, hogy mindebbõl talán kikecmeregnek, miután az elmúlt négy bajnokijukon két gyõzelmet és egy döntetlent tudtak elérni.

 

Szombaton a Championshipbõl hosszú évek után feljutó együttes újra az Old Traffordon játszhat a koraõszi mérkõzés egyfajta visszavágójaként, de Pearson szerint figyelmen kívül kell hagyniuk a múltat, és csak a jelenre szabad koncentrálniuk.

 

"Azóta is megpróbáljuk elfelejteni azt a napot" - kezdte Pearson.

 

"Nagyszerû pillanat volt, de amíg decemberben nem gyõztük le a Hull City-t, az volt az utolsó gyõzelmünk."

 

"Szerintem a lehetõ legjobb dolog számunkra, ha csak arra koncentrálunk, hogy mi történik velünk a jelenben. Nem tudom, hogy mennyire volt ez ránk hatással, de ha ilyen kérdés még most is felmerül, akkor ezek szerint hatással volt."

 

"Nem töltök idõt azzal, hogy különbözõ szemszögekbõl elemezzem azt a szituációt. A hazai mérkõzésünk nagyon szép eredményt hozott számunkra, remek második félidõt produkáltunk, és a lehetõ legjobbkor sikerült gólt szereznünk."

 

"De az ilyen dolgok nem történnek minden héten."

 

 

Van Gaal elismerte, hogy a Manchester United kiegyensúlyozatlan volt a King Power Stadiumban elszenvedett vereségük alkalmával, ahol gyémánt alakzatban álltak fel, azóta pedig a szurkolók már többször is felszólították, hogy 3-5-2-es felállásból váltson a korábban már bevált 4-4-2-es formációra.

 

Pearson együttérez holland kollégájával, és kijelentette, hogy idõbe telik, amíg Van Gaal keze munkája meglátszik csapatán.

 

"Soha nem kételkedtem abban, hogy a menedzserük azt fogja játszatni, amit õ akar" - tette hozzá.

 

"De talán ez egy olyan szituáció, amikor még nem minden játékosa áll készen teljesen arra a játékra, amit õ akar játszatni velük. Ez mindenkivel elõfordul, nálunk is megtörtént."

 

"De a menedzserként elért eredményei lenyûgözõek, és az elmúlt évek során már számtalanszor bebizonyította, hogy képes sikeres csapatokat építeni. Ezealatt az építkezési idõszak alatt az újjáépítést is meg kell tennie."

 

"Csak a saját tapasztalataim alapján tudok beszélni, de ahhoz, hogy az embereket a saját oldaladra állítsd, vagy megõrizhesd az állásodat, megfelelõ mennyiségû eredményt kell elérned az építkezési periódus alatt."


Sky Sports

Kövess minket Facebookon, Instagramon, Twitteren és YouTube-on is!



Támogasd adományoddal a ManUtdFanatics.hu működését!

Hozzászólások

Támogatás

Támogasd adományoddal
a ManUtdFanatics.hu működését!