Scholes: Pocsék a Van Gaal-féle United

A klub legendás középpályása elárulta, szenvedés számára a Manchester United játékát nézni, mióta Louis van Gaal a menedzser.


Annak ellenére, hogy a Vörös Ördögök harmadik helyen állnak a bajnokságban a holland menedzser elsõ manchesteri szezonjában, számos kritika érte már az által alkalmazott játékstílust. Emlékezetes, hogy egy másik egykori United játékos, Gary Neville azzal kavart vihart az állóvízben, hogy egyszerûen kocsmai csapathoz hasonlította nevelõklubját a szezon elején.

 

Nem fukarkodott a jelzõkkel a manchesteriek másik ikonja, Paul Scholes se, aki az Independentben adott hangot véleményének a Burnley elleni hétközi, 3-1-es gyõzelmet követõen.

 

"A Sir Alex Ferguson irányította Manchester Unitednél játszani része volt, és talán a United támadóinak az volt a legfontosabb része a játéknak, hogy amikor nálad volt a labda, fel kellett vállalnod a kockázatot azért, hogy gólhelyzeteket alakíts ki. Ez nem választási lehetõség volt; ez kötelesség volt" - kezdte Scholes, aki két Bajnokok Ligája-gyõzelmet is megélhetett a klub játékosaként.

 

 

"A karrierem során, amikor nem az elõrejátékra koncentráltam, vagy amikor nem kerestem a lehetõségét, hogy egy kockázatos passzt adva megbontsam az ellenfél védelmét, mindig ugyanazok voltak a konzekvenciák. A menedzser nem nevezett a csapatba. Csak akkor kerültem vissza, ha pontosan azt tettem, amit elvárt tõlem."

 

"A United történelme a támadófutballra épül, amely nem mindig jelenti azt, hogy kapott gól nélkül õrizzük meg a kapunkat, vagy nem engedjük helyzethez jutni az ellenfelet. Vajon mit gondolnak, miért lehet, hogy évekig a Manchester Unitedben játszottak a világ legjobb kapusai? Szükség volt rájuk, mert a csapat tele volt olyanokkal, akik eltökélten csakis elõre játszottak."

 

"Nem okoz számomra egyáltalán örömet az, hogy azt kell mondjam, szenvedek, amikor minden öröm nélkül kell néznem manapság Louis van Gaal csapatát. Szerdán este legyõzték a Burnley-t, de a Burnley messze jobb volt az elsõ félidõben, mint õk."

 

"Idõnként a United játéka pocsék. Ahhoz, hogy legyõzd az ellenfelet, támadnod kell, a támadáshoz pedig kockázatot kell vállalnod. Túl kevés az olyan játékos jelenleg a keretben, aki képes felvállalni ezt a fajta rizikót."


Guardian

Kövess minket Facebookon, Instagramon, Twitteren és YouTube-on is!



Támogasd adományoddal a ManUtdFanatics.hu működését!

Hozzászólások

Támogatás

Támogasd adományoddal
a ManUtdFanatics.hu működését!