Rooney: Ezt nehéz elviselnünk

Wayne Rooney mérgesen hagyta el a Liberty Stadiont, nem csak a 2-1-es vereség miatt, hanem amiatt is, hogy a United képtelen volt igazán próbára tenni Lukasz Fabinaszki kapust, ráadásul az elsõ félidõben bosszantó módon adta el 1 gólos vezetését.


Ander Herrera egy csodálatos passzsorozat után a 28. percben nyitotta meg a gólok sorát, de nem sokáig örülhettek a Vörös Ördögök a vezetésnek, miután a dél-koreai Ki Sung-Yueng néhány percen belül egyenlített.

 

Habár összességében a United dominált a mérkõzésen 64%-os labdabirtoklásával és 18 lövési kísérletével (amelybõl 3 talált kaput), a Swansea otthon tartotta a 3 pontot az ex-liverpooli Jonjo Shelvey távoli bombájával, amely Bafetimbi Gomis fején megpattanva védhetetlenné vált De Gea számára.

 

„Természetesen ezt nehéz elviselni” – mondta Rooney a MUTV munkatársainak. „Különösen a második félõben kapott gólt. Úgy vélem, a mérkõzés elején 1-0-ig erõsen domináltunk, majd nem sokkal a vezetõ gólunkat követõen egyenlítettek egy bedobást követõen, amely nagyon bosszantó volt.”

 

 

„Úgy mentünk az öltözõbe félidõben, hogy tudtuk, vezethetnénk is. A második félidõben a Swansea csak szenvedett, majd egy 30 yardos megpattanó lövésbõl megszerezték a vezetést. Történnek néha ilyen dolgok és vannak ilyen napok, de ez nagyon bosszantó volt.”

 

„Ha meg tudtuk volna tartani a vezetést a szünetig, a Swansea kénytelen lett volna kinyílni a 2. félidõben és több területünk lett volna. Ahogy az elõbb is mondtam, szerintem domináltuk a mérkõzést, de talán nem tettük elég komolyan próbára a kapusukat. Aztán betaláltak õk, ami a játék képét illetõen csalódást keltõ volt.”

 

„Odaszögeztük õket a kapujukhoz, úgy éreztem a pályán, hogy csak idõ kérdése, hogy betaláljunk. Nyomás alá helyeztük õket, de nagyon jól védekeztek a 16-osuk körül, kiszorítottak minket. Pont nélkül eljönni ezek után nagy csalódás volt számunkra.”

 

 

A United figyelmének immáron azonban a jövõ heti, Sunderland elleni bajnokira kell összpontosulnia, amelyre Rooney kötelezõ gyõzelemként tekint.

 

„Vissza kell vágnunk a jövõ héten. Még mindig nagyon sok meccs van hátra, gyorsan túl kell tennünk magunkat ezen és újra jó sorozatot produkálnunk, hogy a TOP 4-ben végezzünk” – zárta nyilatkozatát a csapatkapitány.


manutd.com

Kövess minket Facebookon, Instagramon, Twitteren és YouTube-on is!



Támogasd adományoddal a ManUtdFanatics.hu működését!

Hozzászólások

Támogatás

Támogasd adományoddal
a ManUtdFanatics.hu működését!