Nehéz ellenfél a Swansea

A Manchester United menedzsere, José Mourinho felvázolta azokat a kulcsterületeket, ahol a Swansea City veszélyes lehet szombaton délután az Old Traffordon.


A portugál szakember külön kitért arra, a Hattyúk milyen fejlődésen mentek át Carlos Carvalhal érkezését követően, illetve hogy milyen veszélyeket rejteget a keretük saját fiai számára.

 

"Egy nagyon jól szervezett csapattal fogunk majd megmérkőzni, különösen védekezési szempontból" - kezdte Mourinho a MUTV-nek adott interjújában és a mérkőzés előtti sajtótájékoztatón.

 

"Nem csak nagy létszámmal védekeznek, de nagyon jól meg is szervezik magukat, a védekezésbeli mozgásaikat pedig egyértelmű elgondolások vezérlik."

 

"A gyors embereiknek köszönhetően veszélyesek kontratámadásokból és ugyanez igaz a pontrúgásaikra is, mert legalább négy nagy és erős játékosuk van a csapatukban, akik használhatóak a légi párbajok során. Nehéz ellenfelek."

 

Az új év óta a walesi gárda minden sorozatot figyelembe véve hat mérkőzésen tudta megóvni kapuját bekapott góltól, emellett pedig hangzatos győzelmeket arattak a Liverpool és az Arsenal ellen is, amely Mourinho szerint önbizalomnövelő hatással lesz rájuk a hétvégi összecsapás előtt.

 

"Boldognak és magabiztosnak tűnik a csapatuk, és szinte mindenhonnan legalább ponttal tudtak távozni, még a legnehezebb helyzetekből is. Remekül teljesítenek az utóbbi időben" - tette hozzá.

 

 

Nem is oly rég a szombati vendégcsapat még a tabella legalján, négy pontra a bennmaradástól szerénykedett, de Carvalhal vezényletével kimásztak a gödörből és jelenleg három pontos távolságra állnak a kiesőzónától.

 

"Hihetetlen fejlődésen mentek át. Voltak nehéz időszakaik, és nehéz helyzetekben találták magukat, de Carlos érkezése óta egyértelmű a csapat fejlődési íve. A kiesőzóna legalján rostokoltak heteken keresztül, de aztán Carlosszal pontot-pontra gyűjtögettek, mostanra pedig már jó pozíciónak örvendhetnek."

 

Ha valakinek a nyilatkozat jellegéből még nem vált egyértelművé, José Mourinho nagyon jó kapcsolatot ápol honfitársával és kollégájával, azután pedig, hogy a Hattyúk menedzsere a "futball királyának" nevezte egy nyilatkozatában, ő is megnyilvánult vele kapcsolatban.

 

"Ő azt gondolta, hogy én vagyok a futball királya, és azt mondta, hogy a Portoval elért sikereim, és az azt követő országváltásom megnyitotta az utat a portugál edzők előtt, hogy máshol is kipróbálják magukat, amiben szerintem is sok igazság van."

 

"Többször szoktunk beszélni minden héten, és már hosszú-hosszú évek óta barátok vagyunk. Ő egy nagy tapasztalattal rendelkező fickó, és nagyon örülök annak, amit látok tőle."


Manutd.com

Kövess minket Facebookon, Instagramon, Twitteren és YouTube-on is!



Támogasd adományoddal a ManUtdFanatics.hu működését!

TV műsor

Manchester United - Swansea Cty

Premier League 32. forduló ÉLŐ

Hozzászólások

Támogatás

Támogasd adományoddal
a ManUtdFanatics.hu működését!