Akik az Anfielden mutatkoztak be

A Manchester Unitednek történelme során számos olyan játékosa volt, akiknek az õsi rivális elleni találkozón adatott meg a debütálás lehetõsége.


Dimitar Berbatov: Liverpool 2-1 Manchester United (2008.09.13.)

A United nyári igazolása a Tottenham csapatától érkezett, és mindössze 3 perc alatt már össze is hoztak egy gólt Carlos Tevezzel. A mérkõzés sajnos vereséggel ért véget, Wes Brown öngóljának és Babel 77. percben szerzett találatának köszönhetõen. Ez a mérkõzés volt Rafa Benitez elsõ Premier League mérkõzése, ahol legyõzte a Vörös Ördögöket.

 

Jackie Banchflower: Liverpool 0-0 Manchester United (1951.11.24.)

A United akadémiáján nevelkedett Észak-Ír játékosnak is egy Liverpool elleni derbi jelentette a debütálás lehetõségét, és ez csupán egy volt a 117 Vörösök elleni találkozójából. A szezon végén a Busby Bébik meg is nyerték a First Division-t 4 pontos elõnnyel.

 

 

Roger Byrne: Liverpool 0-0 Manchester United (1951.11.24.)

Banchflower mellett Byrne volt azon a találkozón a másik debütáns. A 22 éves játékos 42378 nézõ elõtt tehette mindezt. A szezonban 7 gólt szerzett és a mai napig a legnagyobb kapitányok között tartják számon.

 

Sam Cookson: Liverpool 1-1 Manchester United (1914.12.26.)

A walesi védõnek is szintén egy ilyen találkozóra esett a bemutatkozás lehetõsége. Összesen 13 találkozón lépett pályára az Anfielden. A mérkõzésen George Stacey nagyon fontos gólt szerzett, mivel késõbb a United-et csupán két pont választotta el a kieséstõl.

 

Ted Dalton: Liverpool 7-4 Manchester United (1908.03.25.)

Ebben a szezonban a United az Old Traffordon 4-0-ra gyõzte le a Vörösöket, akik a visszavágón tigris módjára küzdöttek, hogy kiköszörüljék a csorbát. Dalton csupán ezt az egy mérkõzést jegyzi a Vörös Ördögök színeiben.

 

Bill Foulkes: Liverpool 1-2 Manchester United (1952.12.13.)

A klub egyik legendájának számító játékos is stílusosan kezdte pályafutását, mely találkozót Busby fiai John Aston és Stan Pearson góljainak köszönhetõen meg is nyertek. A United a 8. helyen zárta a bajnokságot ebben a sorozatban. Foulkes összesen 4 kupát nyert a Uniteddel 18 éves pályafutása alatt, ezek közt van egy FA-kupa és egy Európa-kupa is.

 

 

Ronald Haworth: Liverpool 4-2 Manchester United (1926.08.28.)

A Lanchasire-i születésû fiatalember debütáló mérkõzése nem sikeredett túl fényesre. Csupán két mérkõzés jutott neki Vörös Ördögként, és azon a másik találkozón is vereséget szenvedett a United, méghozzá a Sheffield Unitedtõl 2-1 arányban. Késõbb a Hull Cityben és a Darwen FC.-ben játszott.

 

Billy Hunter: Liverpool 0-2 Manchester United (1913.03.29.)

Billy a 2. olyan játékos volt akinek debütálása gyõztes mérkõzést jelentett a Liverpool otthonában. Még kétszer játszhatott a Liverpool ellen, valamint két gólt szerzett a Newcastle elleni mérkõzésen a szezonban, majd nyáron eligazol a klubtól.

 

Steve James: Liverpool 2-0 Manchester United (1968.10.12.)

Foulkes utódjának szánták és "csupán" három évet kellett várnia arra, hogy bemutatkozhasson a csapatban. Boldogtalan volt, bár bemutatkozása után még 161 alkalommal játszott Vörös Ördögként.

 

Gordon McQueen: Liverpool 3-1 Manchester United (1978.02.25.)

A United egyik rekordigazolása is egybõl belecsöppent a dolgok közepébe. De még az õ segítségével sem tudta a United megállítani a Vörösöket, akik sorozatban ötször le is gyõzték a Vörös Ördögöket. A középhátvédnek egészen 1981-ig kellett várni elsõ Liverpool felett aratott gyõzelmükre, mely mérkõzésen õ szerezte a gyõztes találatot.

 

 

Elijah Round: Liverpool 3-2 Manchester United (1909.10.09.)

Harry Moger kapus sérülése miatt kapott lehetõséget a bemutatkozásra. Bár tisztességesen helyt állt, a csapat mégsem tudta elkerülni a vereséget. Késõbb még egy lehetõséget kapott a szezonban kezdõként az Aston Villa ellen, mely találkozót a united 7-1-re meg is nyert, ennek ellenére Round soha többé nem játszott a Unitedben.

 

Mikael Silvestre: Liverpool 2-3 Manchester United (1999.09.11.)

A franciáról tudni kell, hogy igazolásakor a Liverpoollal és a Uniteddel is folytatott tárgyalásokat, melynek végén a Vörös Ördögöket választotta, és a sors különös fintoraként a Vörösök ellen debütálhatott a csapatban. A mérkõzésen a hazai drukkerek kifütyülték, hogy a Unitedet választotta. A vendégek diadalához a hazaiak játékosa, Jamie Carragher is hozzájárult a találkozón két öngóllal.

 

John Sivebaek: Liverpool 1-1 Manchester United (1986.02.09.)

A dán védõnek aligha lehetett volna nehezebb mérkõzés választani a bemutatkozásra, mint az õsi rivális elleni találkozót, ráadásul számára az angol fociban is debütálást jelentett a mérkõzés. A napot az tette igazán emlékezetessé, hogy a United buszának ablakát a Liverpool vandáljai betörték, könnygázt dobáltak a játékosokra.

 

Massimo Taibi: Liverpool 2-3 Manchester United (1999.09.11.)

Silvestre mellett õ volt a csapat másik újonca. Az olasz kapus karrierje végül nem hágott magasra a United színeiben, ezen a találkozón mégis õ volt a mérkõzés embere egy hatalmas védésnek köszönhetõen. Vladimir Smicer tört a kapura egy az egyben, de Taibi hárítani tudott.

 


manutd.com

Kövess minket Facebookon, Instagramon, Twitteren és YouTube-on is!



Támogasd adományoddal a ManUtdFanatics.hu működését!

Hozzászólások

Támogatás

Támogasd adományoddal
a ManUtdFanatics.hu működését!