Liverpool 1-2 Manchester United

Hatalmas iramú találkozón találkozón gyõzte le a Manchester United a második félidõt szinte teljes egészében emberhátrányban végigjátszó Liverpool gárdáját.


Louis van Gaal úgy tûnik, a múlt héten végre megtalálta az ideális felállást, amin nem változtatott a Liverpool elleni idegenbeli mérkõzésre sem.

 

A Liverpool-Manchester United mérkõzések hangulatát és feszültségét talán senkinek sem kell bemutatnunk, a Bajnokok Ligája selejtezõt érõ 4. hely pedig szintén létkérdés mindkét egyesület számára. Már a mérkõzés elõtt tudni lehetett, hogy hatalmas iramú találkozóra számíthatunk, ahol a 3 pont megszerzésén kívül más célja nem is lehetett a hazai gárdának.

 

A mérkõzést azonban ennek ellenére a vendég United kezdte jobban, a szezon egyik legkreatívabb, legkombinatívabb elsõ 20-25 percét produkálva.

 

A gyors labdajáratások többször is gondot okoztak a Liverpool hátsó alakzatának, azonban arra talán kevesen számítottak, hogy a hazai védelem már a 14. percben kapitulálni fog. Ander Herrera zseniális passzát a jobb szélsõ helyén betörõ Juan Mata bal lábbal maga elé tette, majd jobb lábbal a kijövõ Mignolet mellett a hosszú sarokba gurított. (0-1)

 

 

Ezt követõen arra lehetett számítani, hogy a Liverpool óriási nyomás alá fogja helyezni a United kapuját és futószalagon szállítja majd a helyzeteken, azonban a hazaiak inkább megzavarodtak és a mérkõzést továbbra is a United dominálta meddõ mezõnyfölénnyel. A 17. percben Sturridge-nek volt egy gyönge próbálkozása, amely magasan elkerülte De Gea kapuját, majd Adam Lallana bombázott mellé a 35. percben, a félidõ legnagyobb Liverpooli helyzetét kihagyva. Egy gyors kontra végén Sturridge ezúttal nem lõtt ballal, hanem visszatette a középen érkezõ Lallana elé a labdát, aki ballal a jobb alsó sarok mellé csavart a kõvé dermedt De Gea mellett.

 

A 45. percben Michael Carricknek volt még egy távoli próbálkozása, a középre tartó löketet azonban Mignolet könnyedén hárította. Az elsõ félidõben további említésre méltó már nem történt, 1-0-s manchesteri vezetéssel vonultak az öltözõbe a csapatok.

 

A második félidõ igen paprikás hangulatban kezdõdött, a félidõben Adam Lallana-t váltó Steven Gerrard alig 1 perc játék után kénytelen volt elhagyni a pályát, miután az õt szabálytalanul szerelõ, becsúszó Ander Herrera lábára törlesztésként rátaposott. A kiállítás ekkor megpecsételni látszott a mérkõzés sorsát. Az esetért Ander Herrera szintén figyelmeztetést kapott, azonban a spanyol középpályásnak csak a sárga színû kártyát mutatta fel a mérkõzést rendkívül jól vezetõ és kézben tartó Atkinson.

 

 

Az 55. percben Angel Di Maria váltotta Ashley Young-ot a bal szélen.

 

A kiállítás hatására megélénkült liverpooliak néhány percre igen harciassá váltak, az 56. percben Jones csak szabálytalanság árán tudta megállítani a félelmet nem ismerõen labda után iramodó Jordan Henderson-t.

 

A felfûtött hazaiakat azonban Ander Herrera, Juan Mata és Angel Di Maria igen hamar lehûtötte, miután a trió újabb gólt hozott össze. Herrera levágódó lövését Mata gyûjtötte össze a jobb szélen, aki a középen álló Di Maria elé passzolt. Az argentin középpályás azonban lövés helyett a passzolást választotta, az eközben 16-oson belülre befutó Mata felé emelte a labdát, aki ezúttal bal lábbal szemkápráztató félollózós mozdulatta helyezte ismét a hosszú sarokba a labdát. (0-2) Ahogy az angol szalagcímek fogalmaznak: Juan Mata most már hivatalosan is mágus!

 

 

A Liverpool helyzete kilátástalannak látszott, azonban a vörösök nem adták fel, Moreno helyére Balotelli érkezett a 65. percben, majd az olasz jó szokásához híven a 67. percben be is sárgult Jones felrúgásáért.

 

A 69. percben szépített a Liverpool, a vendégek könnyelmûen labdát vesztettek saját térfelük közepén, amelyet Sturridge egy rövid alsóba elhelyzetett bombával büntetett. (1-2)

 

 

A szépítést követõen szintén óriási mezõnyharc zajlott, azonban komolyabb helyzetet egyik csapatnak sem sikerült kialakítani. A 4 perces hosszabbítás 3. percében Daley Blind harcolt ki egy büntetõt, Di Maria tette remek ütemben a holland elé a labdát, akit Emre Can csak egy buta szabálytalanság árán tudott megállítani.

 

Sokan talán arra számítottak, hogy ezúttal nem Rooney, hanem Mata kapja meg a büntetõ elvégzésének jogát, hogy mesterhármast érjen el, azonban az angol csatár állt a labda mögé. Rooney a kapu jobb oldalát vette célba, azonban lövése sem jól helyzett, sem erõs nem volt, így Mignolet minden gond nélkül hárítani tudta a kísérletet. Az igen gyatrán elvégzett büntetõ után a kamerák nem véletlenül mutatták Juan Mata-t.

 

 

A hosszabbítás utolsó pillanataiban még Skrtel taposta meg a 16-oson belül a kivetõdõ - és a hosszú liverpooli indítást elcsípõ - De Gea-t, a spanyol elõször a földön maradt, de hamar felpattant és a szlovák óriásnak esett. A feleket Valencia és az odarohanó liverpooli játékosok választották szét, majd össznépi kakaskodás indult, Atkinson pedig jobbnak látta lefújni a mérkõzést.

 

 

 

Premier League, 30. forduló

Liverpool 1-2 Manchester United

Anfield

 

Vezette: Martin Atkinson

 

United: De Gea - Valencia, Jones, Smalling, Blind(Rojo 94') - Carrick, Herrera(Falcao 83') - Mata, Fellaini, Young(Di Maria 55') - Rooney
Nem használt cserék: Rafael, Januzaj, Valdes, Pereira

 

Liverpool: Mignolet - Can, Skrtel, Sakho - Sterling, Henderson, Allen, Moreno(Balotelli 66'), Lallana(Gerrard 45') - Sturridge, Coutinho

Nem használt cserék: Jones, Johnson, Touré, Lambert, Lucas

 

Gólszerzõk: Sturride (69'), illetve Juan Mata (14', 59')

 

Sárga lap: Allen, Ballotelli, illetve Jones, Herrera

Piros lap: Steven Gerrard


manutdfanatics.hu

Kövess minket Facebookon, Instagramon, Twitteren és YouTube-on is!



Támogasd adományoddal a ManUtdFanatics.hu működését!

Hozzászólások

Támogatás

Támogasd adományoddal
a ManUtdFanatics.hu működését!