Scholes: Ebben a csapatban nem élvezném a játékot

A Manchester United legendás saját nevelésû játékosa, Paul Scholes elmondása szerint 'nem élvezné', ha Louis van Gaal csapatában kellene játszania.


A Vörös Ördögök szerdán este 120 percnyi játék után, tizenegyesekkel kiestek a Ligakupa 4. fordulójában a másodosztályú Middlesbrough ellen az Old Traffordon.

 

Scholes dicsérte a United védelmét, szervezettségük okán, azonban a csapat játékstlíusát illetõen keserû hangot ütött meg.

 

"Hiányzik a kreativitás és a rizikóvállalás" - kezdte a Unitedben 718 mérkõzést lejátszó Scholes a BBC Radio Manchesternek.

 

"Ez egy olyan csapat, amelyben nem kívánnál játszani, mert annyira túlszervezettek."

 

"De úgy tûnik, Van Gaal nem akarja, hogy játékosai egy-az-egyben megverjék az emberüket, és valószínûleg ez nem az a csapat, amelyben szívesen játszanék."

 

A Manchester United jelenleg negyedik helyen áll a Premier League-ben, két ponttal lemaradva a listavezetõ Manchester City mögött, de most már két mérkõzés óta nem sikerült betalálni ellenfelük kapujába - maga Van Gaal is elismerte, hogy a gólok alacsony száma "aggodalomra ad okot".

 

A United ebben a szezonban 15 bajnoki gólt szerzett eddig, a top négy csapat közül a legkevesebbet.

 

A klub csapatkapitányát, Wayne Rooneyt, aki a tegnap esti büntetõpárbajban is hibázott, folyamatos kritikák érik szezonbeli gyenge teljesítménye okán, 9 bajnokin ugyanis eddig csak 2 gólt jegyez.

 

 

Scholes azonban védelmébe vette egykori csapattársát, szerinte ugyanis bármely csatár problémába ütközne a gólszerzést illetõen Van Gaal csapatában.

 

"A legnehezebb dolog a gólszerzést és a kreativitást átadni edzõként" - tette hozzá.

 

"Ott voltam vasárnap a városi derbin, Rooney mozgása pedig fantasztikus volt, azonban amikor az ember egy olyan csapatban játszik, ahol senki nincs arra felkészülve, hogy passzoljon neki, akkor bárki kitépné az összes szál haját 20 perc után."

 

"Parádés csatárokkal volt módom együtt játszani, és nem hiszem, hogy õk képesek lennének ebben a csapatban jól teljesíteni - pedig olyanokról van szó, mint Ruud van Nistelrooy, Andy Cole, Dwight Yorke, vagy Teddy Sheringham."

 

"Nincsenek a tizenhatoson belülre érkezõ beadások, a középpályások pedig nem vállalnak elfutásokat a széleken."

 

Scholes egykori csapattársa, Nicky Butt is védelmébe vette Rooneyt.

 

"Wayne hosszú ideig hátán cipelte a csapatot, és valószínûleg õ a csapat talizmánja, az elsõ számú játékosa."

 

"Ha te vagy a csapat szupersztárja, és a csapatkapitány is, akkor ezek a dolgok nyomják a vállaidat. Õ viszont bármilyen panasz nélkül teszi a dolgát."


BBC

Kövess minket Facebookon, Instagramon, Twitteren és YouTube-on is!



Támogasd adományoddal a ManUtdFanatics.hu működését!

Hozzászólások

Támogatás

Támogasd adományoddal
a ManUtdFanatics.hu működését!