Vardyra és a Leicesterre oda kell figyelni

A hétvégén tavalyi, sokkoló 5-3-as veresége helyszínére, a King Power Stadiumba tér vissza a Manchester United, ahol az a Leicester City lesz az ellenfelük, amely tavaly óta csak még félelmetesebb csapattá vált.


Jelenleg a Vörös Ördögök rendelkeznek a Premier League legjobb védelmével, 13 mérkõzésen kapott 9 góljuknak köszönhetõen, hétvégén azonban komoly erõpróba elõtt állnak, hiszen a Leicester City és Jamie Vardy fogja rohamozni kapujukat.

 

Vardy úgy várhatja a találkozót, hogy az elõzõ fordulóban beállította Ruud van Nistelrooy csúcsát, azzal, hogy sorozatban 10 Premier League mérkõzésen tudott eredményes lenni, ha szombaton pedig betudja venni a manchesteriek hálóját, akkor meg is elõzi az egykori kiváló holland gólzsákot. Természetesen Louis van Gaal is tisztában van az angol csatár képességeivel, amelyekrõl a saját szemével is meggyõzõdhetett csapata tavalyi, 5-3-as Leicester Citytõl elszenvedett veresége alkalmával.

 

"Már tavaly is nagyon kellemetlen ellenfél volt számunkra" - kezdte Vardyt illetõen a holland menedzser.

 

"Eredményes volt, kiprovokált egy büntetõt, most pedig sorozatban 10 gólt szerzett, így most már, mint nagy játékosra kell tekintenünk rá."

 

"Hozzá hasonló játékosom csak Dennis Bergkamp volt edzõként, aki az Ajaxban játszott hasonlóan, és tudom, mennyire nehéz egy ilyen stílusú játékost semlegesíteni."

 

 

Sokakat meglephetett, hogy november végére a Leicester City kapaszkodott fel a Premier League tabellájának élére, Van Gaal azonban hiszi, az angol klubok gazdagsága kiegyenlítettebbé teszi az erõviszonyokat más európai bajnokságokhoz mérten, és visszautasította annak lehetõségét, hogy kizárja Claudio Ranieri legénységét a bajnoki címre esélyes csapatok közül.

 

Amikor arról kérdezték, a Rókák szerinte bajnokok lehetnek-e, Van Gaal így felelt:

"Nem hiszem, hogy bárki számított volna arra, hogy az élen fognak állni, még maguk a leicesteriek se."

 

"Általában ezek a klubok képesek hosszasan versenyben maradni, de normális esetben a végére kipukkadnak."

 

"Azonban Angliában más a helyzet, ugyanis a csapatok pénzügyi helyezete miatt minõségibb játékoskerettel rendelkeznek, sokat költenek játékosvásárlásra, így a Premier League csapatai közötti különbség nem olyan markáns."

 

"Úgyhogy szerintem lehetséges."


Sky Sports

Kövess minket Facebookon, Instagramon, Twitteren és YouTube-on is!



Támogasd adományoddal a ManUtdFanatics.hu működését!

Hozzászólások

Támogatás

Támogasd adományoddal
a ManUtdFanatics.hu működését!