Manchester United 2-1 Swansea City

Hosszú nyeretlenségi sorozatuk után ismét nyerni tudtak a Vörös Ördögök, Martial és Rooney góljainak köszönhetõen!


A múlt mérkõzésen visszatért játékosok ismét hatással tudtak lenni a mérkõzésre, hiszen Schneiderlin, Schweinsteiger, Herrera és Jones is a kezdõben szerepelt.

 

Bár sokaknak furcsa lehetett az, hogy miért pont Young kezd a jobb szélsõhátvéd poszton, amikor Darmian a cserepadon volt, azonban már az elsõ percekben meglátszott az, hogy a Swansea nem nagyon tudott mit kezdeni vele, hiszen sokat lépett fel és segített a támadásokban. 

 

Alig telt el pár másodperc, Ander Herrera elõtt máris hatalmas lehetõség kínálkozott a gólszerzésre, azonban Fernández az utolsó pillanatban beleért a lövésébe.

 

Habár Rooney volt az egyedüli csatár a felállásban, Martial-nak is akadt bõven lehetõsége a gólszerzésre, azonban vagy tisztáztak a védõk még a lövés elõtt, vagy pedig túlságosan hosszúra sikerült a labdaátvétel.

 

Rooney a röviden próbálta tesztelni Fabianski helyezkedését, de mellé ment a lövése, majd tizen perccel késõbb a két középhátvéd között kapott egy fantasztikus beadást Young-tól, ami valahogyan nem akart a kapuba menni, így a Swansea tisztázni tudott. Közben Cork szemébe ragadt valami, így a doktoroknak ki kellett mosniuk és állt a játék, közben megcsodálhattuk az esõt.

 

Az elsõ félidõben nem sok említésre méltó dolog történt, hiszen a United folyton támadott és próbálkozott gólt szerezni, míg a Swansea beállt védekezni és kontrákból próbáltak indítani.

 

A második félidõt rossz szájízzel kezdték az otthoniak, hiszen a 0-0-s állás mellett még Phil Jones is lesérült, tehát cserére volt szükség és jött Darmian, aki teljesen összekavarta a védelmet. (Young maradt jobbon, Smalling és Blind volt középen és Darmian kihúzódott balra)

Rooney indult meg szépen, de Williams tisztázott elõtte, azonban egy perccel késõbb Young beadására szépen csapott le Martial, a földre fejelte a labdát, ami aztán a hálóban kötött ki. Semmi esélyt nem hagyott a védésre a fiatal francia. 1-0

 

Kezdtek éledezni a vendégek és egyik kaputól a másikig járt a labda. Rooney és Sigurdsson próbálkozásai eredménytelenek voltak, majd Britton helyett Barrow lépett pályára és a jobb szélen küzdött Darmian ellen. Eredményesnek bizonyult a csere, hiszen 8 perccel a beállása után gólpasszt szolgáltat a szélsõ, amit Sigurdsson lazán a kapuba fejel boltívesen, így De Gea már nem ér oda. 1-1

 

Williams ellen fújnak, mert Martial ellen volt szabálytalan, Rooney kap egy szép passzt Mata-tól, azonban Young bicegni kezd és már el sem jön a középvonalig a csere miatt - McNair jön be helyette, így a védelem újból átbillen. (Darmian - McNair - Smalling - Blind)

 

A 77. percben Martial jut be az ellenfél 16-osába, majd szinte az alapvonalig jut már, mire egy alacsony labdát lõ be középre. Rooney már nem tudta volna belõni, hiszen túl hátra kapta a labdát, ezért szép könnyedén a bal sarkával pöccint egyet a labdát, ami aztán a hálóban köt ki és a lengyel kapus azt se tudja, hogy mi történt. 2-1

Reagálnak a vendégek a vezetésre, két támadó szellemiségû játékos is a pályára lép, bíznak még az egyenlítésben. A United kezd nyomás alá kerülni, bár még egy-két helyzetük akad. Herrera helyett jön Carrick, nagyon sokat ér ez a mai 3 pont, kár lenne a végén hibázni. Az utolsó 5 percben Williams lõhet szabadon 16 méterrõl, majd a mérkõzés utolsó szögletét Fabianski fejeli a kapufa mellé, majd megszólal a játékvezetõ sípja.

 

Premier League, 20. forduló
Manchester United 0-0 Swansea
Old Trafford

 

Vezette: Jonathan Moss

 

United: De Gea - Young(McNair 77.), Jones(Darmian 45.), Smalling, Blind - Schneiderlin, Schweinsteiger - Mata, Herrera(Carrick 90.), Martial - Rooney

Nem használt cserék: Romero, Fellaini, Pereira, Memphis

 

Chelsea: Fabianski - Rangel, Fernández, Williams, Taylor - Cork, Britton(Barrow 61.), Ki - Routledge(Montero 81.), Ayew(Gomis 81.), Sigurdsson
Nem használt cserék: Nordfeldt, Grimes, Naughton, Amat

 

Gólszerzõ: Martial 46', Rooney 76' illetve Sigurdsson 69'

 

Sárga lap: Smalling, Blind, illetve Rangel


ManUtdFanatics.hu

Kövess minket Facebookon, Instagramon, Twitteren és YouTube-on is!



Támogasd adományoddal a ManUtdFanatics.hu működését!

Hozzászólások

Támogatás

Támogasd adományoddal
a ManUtdFanatics.hu működését!