Herrera: A párharc még nincs lefutva

Ander Herrera szerint a Manchester United csütörtök esti, Liverpool elleni hazai pályán játszandó Európa-liga visszavágója közel sincs lefutva, az elsõ mérkõzésen összeszedett két gólos hátrányuk ellenére sem.


A spanyol középpályás is tagja volt az Anfieldrõl vereséggel távozó csapatnak a múlt héten, amellyel Jürgen Klopp együttese megnyugtató körülmények között várhatja a visszavágót.

 

A Manchester Unitednél maximálisan tudatában vannak annak, nem szabad gólt kapniuk, mivel az idegenben szerzett gólok szabálya szerint ezt követõen már négy gólt kellene szerezniük. Azonban Ander Herrera kijelentette, a Vörös Ördögök nagy erõt merítenek legutóbbi négy, õsi riválisuk felett aratott bajnoki gyõzelmükbõl, és reméli, hogy a hazai pálya majd feléjük billenti a mérleg nyelvét.

 

"Mióta a Manchester United játékosa vagyok, ötbõl négy alkalommal legyõztük a Liverpoolt. Az ebbõl lejátszott két hazai mérkõzésbõl mindkétszer egyértelmû gyõztesként kerültünk ki ellenük, és szerintem mi is voltunk a jobb csapat. Szerintem jó példák vannak elõttünk, hogyan is kell most majd játszanunk" - kezdte a mérkõzést megelõzõ sajtókonferencián Herrera.

 

"Sokkal erõsebbnek érezzük magunkat hazai pályán, amikor több szurkoló támogat bennünket, akik Anglia legjobb szurkolótábora véleményem szerint. Idegenben fantasztikusak, hazai pályán pedig folyamatosan támogatnak minket, menjen jól, vagy éppen rosszul a játék, úgyhogy õk most is nagyon fontosak lesznek."

 

"Nem mehetünk õrülten a falnak, nekünk kell szereznünk az elsõ gólt, és nem szabad gólt kapnunk az elsõ félidõben - aztán a második 45 percben sem. Nagyon fontos, hogy kapott gól nélkül tudjuk megõrizni a kapunkat, mert helyzeteket fogunk kidolgozni, amikben az utóbbi hetekben nem annyira jártunk az élen, mivel rengeteg játékosunk lesz a kapu elõtt, ahova záporozni fognak a beadások. Szeretnénk nagyon megnehezíteni a dolgukat csütörtökön este. Mi vagyunk a Man United, és ha tovább akarnak jutni a következõ körbe, akkor azért nagyon meg kell majd harcolniuk!"

 

 

Amikor a Mersey-partján lejátszott elsõ találkozó került szóba, és egy újságíró megkérdõjelezte a Unitedbõl hiányzó harciszellemet, Herrera kihívó választ adott.

 

"Nem értek egyet Önnel, mert mi mindig harcolunk és gyõzni akarunk" - tette hozzá.

 

"Minden mérkõzés más. Egy olyan ellenféllel fogunk most majd szembe nézni, akik nagyon jó formában vannak, de azt ránk soha nem lehet mondani, hogy ne akarnánk harcolni, vagy gyõzni, úgyhogy szerintem az embereknek becsülniük kell minket ebben a kérdésben. Mindig harcolni akarunk és megnyerni az adott mérkõzést. Büszkék vagyunk, mert mi vagyunk a Manchester United játékosai, de természetesen sokkal jobban kell játszanunk, mint tettük azt múlt héten."

 

"Most újabb esélyünk van a bizonyításra, és véleményem szerint, ha játszol egy rossz mérkõzést, nem szabad azon lamentálnod, hogy mit rontottál el; a következõ kihívás elébe kell tekintened, ez a kihívás pedig most a klubunk egyik legnagyobb riválisa ellen jön el, mind a történelem, mind pedig a szurkolók szempontjából. Ahogy mondtam, gólt kell szereznünk, és ezzel egy idõben nem szabad kapnunk, és akkor egy egészen más mérkõzésbe csöppenünk."

 

Herrera igyekezett mindennél jobban kiemelni az Old Trafford közönségének fontosságát, és arról beszélni, játékostársaival mennyire szeretnének értük gyõzni.

 

"Tudjuk [mit jelent ez a szurkolóknak], mert már többször sikerült ez az utóbbi idõben számunkra. Tudom, milyen hangulat lesz a jövõ héten, ha legyõzzük õket, mennyire boldogok lesznek a szurkolóink, és miként fogják ezt felénk kimutatni. Szeretnénk boldoggá és büszkévé tenni õket, mert mindig támogatnak minket, és mindenhova követnek minket, ahol éppen játszunk."

 

"Rengeteggel tartozunk nekik, ez a mérkõzés pedig nagy lehetõség lesz számunkra, hogy visszaadjunk nekik ebbõl valamit, úgyhogy ez az álmunk és az akaratunk - gyõznünk kell csütörtökön és jó pillanatokat biztosítani a szurkolóknak!"


Manutd.com

Kövess minket Facebookon, Instagramon, Twitteren és YouTube-on is!



Támogasd adományoddal a ManUtdFanatics.hu működését!

Hozzászólások

Támogatás

Támogasd adományoddal
a ManUtdFanatics.hu működését!