A United derbi-hõsei: Bobby Charlton

A várva várt Manchester United - Manchester City összecsapás elõtt felelevenítünk tíz derbi-hõst a United elmúlt 60 évébõl. Következzen minden idõk egyik legnagyobbika, aki a derbiken kilenc gólt is szerzett, beleértve 1967-es dupláját is.


Bobby Charlton - Maine Road, 1967. szeptember 30-a
Manchester City 1-2 Manchester United


Az 1967/68-as szezon a United történelmének egyik legjobb évének tekinthetõ, de csak azt követõen, hogy a United megmentette azt az évet a Benfica BEK-döntõben való legyõzésével. A manchesteri erõviszonyok változóak voltak, Sir Matt bajnoki címvédõ csapatának uralkodása ugyanis végéhez közeledett a hazai színtéren, hiszen Joe Mercer kékjei a szezon végén letaszították a Unitedet a trónról és az elkövetkezõ tizenhat derbibõl mindössze kettõt nyertek meg a Vörös Ördögök.

 

 

 


A szezon korai összecsapása a Maine Roadon kulcsfontosságú volt a United számára, akik címvédõként nehézkesen kezdték az idényt, és ezt a City sem könnyítette meg, Colin Bell révén már az ötödik percben megszerezték a vezetést. Azonban Bobby Charltonnak köszönhetõen, aki már akkor öt derbi-góllal rendelkezett, a United még a fordulás elõtt megfordította a mérkõzés állását.

Elõbb egy hatalmas gólt szerzett a Denis Law-val való kényszerítõzés után, majd Charlton saját maga használta ki a City védelmének bizonytalanságát és egy nagyon fontos gyõzelmet szerzett ezzel az idegenbe látogató csapatnak.


ManUtd.com

Kövess minket Facebookon, Instagramon, Twitteren és YouTube-on is!



Támogasd adományoddal a ManUtdFanatics.hu működését!

Hozzászólások

Támogatás

Támogasd adományoddal
a ManUtdFanatics.hu működését!