Mourinho: Rooney formája olyan, mint a Unitedé

Jose Mourinho védelmébe vette Wayne Rooney-t, és leszögezte, minden játékosának vállalnia kell a felelõsséget sorozatban három vereségükért.


A United sorozatban három mérkõzést is elveszített a Manchester City, a Feyenoord és a Watford ellen, mielõtt legyõzte volna a Northampton csapatát a Ligakupa sorozatában.

Rooney, aki a Premier League Bournemouth elleni nyitómérkõzése óta gólképtelen, elutasította a "szemétnek" nevezett kritikákat, és a szombati, Leicester City elleni mérkõzés elõtt Jose Mourinho kiállt kapitánya mellett.

"Wayne Rooney formája olyan, mint a Unitedé. Mi egy csapat vagyunk - nem Wayne Rooney egyedül a csapat, hanem mi együtt" - mondta.

"Mindannyiunk érdeme a jó kezdet, mi mindannyian értük el az elsõ négy mérkõzésen a gyõzelmet és mindannyian szerepet játszottunk a három vereségben, szóval ez nem csak Wayne Rooney-ról szól."

"Szeretjük azt mondani, hogy ez egy jó szezonkezdet volt, talán jobb is, mint amire vártunk, valószínûleg jobb, mint amire felkészültünk."

"Hibásak vagyunk azért, hogy megnõtt az emberek elvárása irántunk, majd veszítettünk három mérkõzést - három olyan meccs, ahol nem voltunk következetesek, nem játszottunk jól 90 percen át."

"Megbûnhõdtünk azért, hogy csak jó periódusaink voltak és nem a mérkõzés egészében játszottunk jól. A futballban 90 percen keresztül összhangban kell lenned és az élet már csak ilyen."

 

 

 


A hétvégi ellenfél az Old Traffordon az a Leicester City lesz, akinek edzõjét, Claudio Ranierit 2004-ben éppen Jose Mourinho váltotta a Chelsea kispadján és Olaszországban is nagy riválisok voltak.

Mourinhot megkérdezték, milyen esélyek vannak arra, hogy a Leicester megismételje tavalyi hõstettét, a bajnokság újbóli megnyerését, mire így felelt: "Nyilvánvalóan nagyon nehéz megvédeni a bajnoki címet - nem csak a Leicesternek, mindenkinek. A történelem ezt mondja."

"Nem sok menedzser volt erre képes a Premier League-ben. Természetesen az egyik ilyen csapat a Man United volt. A másik pedig a futballtörténelem legrosszabb menedzsere által irányított együttes! [Chelsea]"

"A realitás az, ha végignézel rajtuk, egy jó csapatot látsz. Megnyerték a Premier League-t tavaly, mert a nagycsapatok nem voltak elég jók."

"Megnyerték, mert õk nagyon jók voltak - és még mindig azok. Úgy gondolom, hogy nagyon könnyû a játékukat elemezni, könnyû megérteni, hogyan is fociznak. A védekezési folyamataik nagyon egyszerûek, a támadászervezésüket is könnyen meg lehet érteni - viszont nagyon nehéz harcba szállni vele."


SkySports

Kövess minket Facebookon, Instagramon, Twitteren és YouTube-on is!



Támogasd adományoddal a ManUtdFanatics.hu működését!

Hozzászólások

Támogatás

Támogasd adományoddal
a ManUtdFanatics.hu működését!