Vörös Ördögök a válogatottakban

Számos manchesteri játékos elutazik hazája nemzeti csapatához, melyekkel mérkõzéseket játszhatnak, mielõtt visszatérnének az október 17-én sorra kerülõ, Liverpool elleni bajnokira.


Jose Mourinho keretébõl 16-an kaptak meghívót a válogatottakba, melyek világbajnoki selejtezõket játszanak Európában, Dél-Amerikában vagy épp Afrikában. Ez a szám 17 is lehetett volna, de a klub megerõsítette, Henrikh Mkhitaryan nem utazott el az örmény válogatotthoz annak érdekében, hogy sérülése után visszanyerje teljes fittségét.

 

Az elsõ összecsapáson David De Gea és Ander Herrera kerülhet szembe Matteo Darmiannal csütörtökön. Miután az olaszok és a spanyolok összemérték erejüket a Juventus stadionjában, mindkét csapat idegenbe utazik, hiszen vasárnap Macedónia és Albánia vár rájuk.

 

Csütörtökön, de késõbb Antonio Valencia Ecuadorja látja vendégül Chilét, majd kedden Bolíviába látogat. 

 

A péntek több manchesteri párosnak is meccset jelent. Anthony Martial és Paul Pogba a francia válogatottban szerepelhet, mely Bulgáriát fogadja. Hollandia (Daley Blind, Memphis Depay) Fehéroroszországot látja vendégül, míg Argentína (Sergio Romero, Marcos Rojo) Peruban vendégszerepel. Eközben Brüsszelben Marouane Fellaini léphet pályára a Belgium-Bosznia összecsapáson.

 

Az angol válogatott elõzõ szövetségi kapitánya körüli botrány után is Wayne Rooney maradt a csapatkapitány, miközben Marcus Rashford - egy U21-es kiruccanás után - visszakerült a felnõttek közé. Errõl a döntésrõl Gareth Southgate, az ideiglenesen kinevezett kapitány így nyilatkozott:

 

"Úgy vélem, az elõzõ hónapban kiemelkedõen szerepelt nálunk [angol U21] és kezdõ a Manchester Unitedben. Ami leginkább lenyûgözött engem, az az egész heti mentalitása. Láthattad a képességeit és azt, milyen hatással volt a meccsre. Az is lenyûgözött, mennyire éretten viselkedett a táborban, közben pedig az U21 legfiatalabbja volt, amit minden gond nélkül kezelt. Úgy gondolom, kitûnõen teljesített."

 

Sam Allardyce eltávolítása után egy másik változás is történt, hiszen Jesse Lingard is meghívót kapott, ezzel négy manchesteri játékos is az angol keret tagja lett - Rooney, Smalling, Lingard, Rashford. A 'Háromoroszlánosok' szombat délután Máltát fogadják, majd kedd este Szlovéniában játszanak.

 

 

"Jesse az a játékos, aki nagyon jó benyomást keltett az U21-ben eltöltött két éve alatt" - mondta Southgate. "Õ most Jose csapatában mutatta meg, mit tud. Nyomás alatt, az U21-es Európa-bajnokságon õ volt a legjobbunk és ez a mostani egy izgalmas pillanat, hogy az elsõ csapathoz került."

 

Eric Bailly egyetlen találkozóra készülhet, szombaton Elefántcsontpart Malit fogadja.

 

Hétfõn ismét összecsaphatnak egymással United játékosok, hiszen Hollandia látja vendégül Franciaországot. Aznap este Belgium Gibraltáron vendégszerepel.

 

A sort az Argentína-Paraguay összecsapás zárja majd, ami után Rojo és Romero is visszatárhet Manchesterbe, hogy csatlakozzon a csapattársakhoz annak érdekében, hogy felkészüljenek a Liverpool elleni bajnokira.

 

Válogatott meccsek:

 

Október 6. csütörtök
Olaszország - Spanyolország 20:45 - Darmian; De Gea, Herrera
Ecuador - Chile 23:00 - Valencia

 

Október 7. péntek
Franciaország - Bulgária 20:45 - Pogba, Martial
Hollandia - Fehéroroszország 20:45 - Blind, Memphis
Belgium - Bosznia-Hercegovina 20:45 - Fellaini

 

Október 8. szombat
Peru - Argentína 04:15  - Rojo, Romero
Anglia - Málta 18:00 - Rooney, Lingard, Rashford, Smalling
Elefántcsontpart - Mali 20:00 - Bailly

 

Október 9. vasárnap
Albánia - Spanyolország 20:45 - De Gea, Herrera
Macedónia - Olaszország 20:45 - Darmian

 

Október 10. hétfõ
Hollandia - Franciaország 20:45 - Blind, Memphis; Pogba, Martial
Gibraltár - Belgium 20:45 - Fellaini

 

Október 11. kedd
Szlovénia - Anglia 20:45 -  Rooney, Lingard, Rashford, Smalling
Bolívia - Ecuador 22:00 - Valencia

 

Október 12. szerda 
Argentína - Paraguay 01:30 - Rojo, Romero

 


Manutd.com

Kövess minket Facebookon, Instagramon, Twitteren és YouTube-on is!



Támogasd adományoddal a ManUtdFanatics.hu működését!

Hozzászólások

Támogatás

Támogasd adományoddal
a ManUtdFanatics.hu működését!