Jones: Mély benyomást kell tennünk

Phil Jones arra buzdítja csapattársait, hogy tegyenek jó benyomást a Liverpool elleni, régóta várt mérkõzésen, amit egyébként a szezon legnagyobb meccsének titulált.


A védõnek korántsem új ez a derbi, hiszen ma már nyolcadik alkalommal léphet pályára a Mersey-partiak ellen.


Jones amondó, hogy a Liverpool elleni meccsek semmi máshoz sem foghatók. Már alig várja a mérkõzést, amin minden versenykiírást figyelembe véve a United már tizedik sorozatbeli gyõzelmét szeretné megszerezni.


“Az ehhez hasonló párosítások azok, amiket rögtön keresni kezdünk, amint nyilvánossá válik a versenynaptár. Ez a szezon legnagyobb meccse számunkra. Liverpoolban elégedettek lehettünk a döntetlennel és most mi fogadjuk õket az Old Traffordon” - kezdte az MUTV-nek adott exkluzív interjújában.


“Ezek mindig nagyon heves összecsapások, hátborzongató atmoszférával. Már a meccs elõtti felvezetésben minden hatalmas jelentõséget nyer, de nekünk nem szabad ezzel foglalkoznunk, csak tenni a dolgunkat a pályán. Nincsenek illúzióink, nagyon kemény ellenfél vár ránk. De mi is azok vagyunk. Felkészültünk” - folytatta a középhátvéd.

 

 

“Nagyon izgalmasnak tartom, hiszen a Liverpoolnak is hasonlóan patinás történelme van, mint a Unitednek, és amikor két ilyen klub fej-fej mellett küzd, akkor minden adott egy remek meccshez. Remélhetõleg mi fogunk örülni a végén. Meg kell nyernünk ezt a mérkõzést, ami hatalmas dolog lenne mindenkinek – a klubnak, a szurkolóknak, a játékosoknak. Bizonyítanunk kell.”


A kérdésre, hogy milyen tényezõk billenthetik a manchesteriek javára a mérleg nyelvét, Jones a rutinos játékosok fontosságát és a hazai pálya elõnyét említette.


“Az ilyen nagy meccseken hatalmas feladat hárul a tapasztalt játékosokra. Szerencsére nálunk rengeteg rutin van az öltözõben” - tette hozzá a védõ.


“Ilyenkor ki kell húzniuk magukat és átsegíteni a tapasztalatlanabb társaikat a nehéz szakaszokon. Hatalmas küzdelem várható, ami közben mindent kézben kell tartani, nem csak a gyepen, hanem fejben is.”


“Az ember néha fel tudja húzni magát apróbb dolgokon, amik nem úgy sülnek el, ahogy szeretné. De koncentrálni kell, mert ezek a meccsek azon dõlnek el, hogy ki tud jobban összpontosítani. Az erõsebb csapat fog gyõztesen kijönni belõle.”


“Minden meccs elõtt halljuk a szurkolók buzdítását, ám ez különösen igaz a Liverpool elleni derbikre. A folyosón állva érezzük, hogy az egész stadion készen áll és végig velünk lesz” - mondta el Jones a hazai pálya fontosságáról.

 


“Nincs is ennél jobb érzés, mint amikor 75000 ember vesz körül, és minden labdáért veled küzdenek. Ezt tudni, érezni lehet. Ez még jobban feldob minket. Bár nincs szükség extra motivációra az ilyen összecsapások elõtt, ha valaki mégis csüggedne, elég csak a szurkolókat hallgatni. Minden héten ott vannak és mindent meg akarunk tenni értük.”


manutd.com

Kövess minket Facebookon, Instagramon, Twitteren és YouTube-on is!



Támogasd adományoddal a ManUtdFanatics.hu működését!

Hozzászólások

Támogatás

Támogasd adományoddal
a ManUtdFanatics.hu működését!