Ki lesz a következõ csapatkapitány?

Wayne Rooney távozásával felmerül a kérdés, ki örökli meg a karszalagot csapaton belül.


Több játékos neve szóba kerülhet, amikor arról beszélünk, ki lesz a következõ csapatkapitány. De vajon ki lesz a befutó? Egyelõre nagy kérdés ez, megpróbáltuk összeszedni a jelölteket, vázolva, mi szól mellettük és ellenük.

 

 

Michael Carrick

 

Talán a legegyértelmûbb választás Carras lenne. Legalábbis ha abból indulunk ki, hogy õ volt a CSK-helyettes. A kor, a tapasztalat, a klubnál töltött idõ mind olyan tényezõ, amik miatt õ lehetne a következõ csapatkapitány. Azonban már a tavalyi szezonban sem számolt vele Mourinho állandó kezdõként, és valljuk be, nem biztos, hogy újabb olyan év kellene, amikor a kapitány nincs fent rendszeresen a pályán. Rooney kinevezése sem sült el a legjobban ebbõl a szempontból, hisz sokszor más viselte a karszalagot - olykor éppen Carrick, vagy épp Valencia, Smalling, Ibra.

 

 

Chris Smalling

 

Õ következett a sorban, ám Mourinho a szezon végéhez közeledve mintha nem bízott volna abban, hogy Smallingból bármikor is jó kapitány lehetne. Tény, hogy õ is már azok közé tartozik, akik több éve a klubnál játszanak, de sokat sérült, ami nem elõnyös egy ilyen poszt betöltésénél. Ráadásul a pályán sem érzõdik rajta az a határozottság - nem a játékáról beszélve most - ami elkél egy csapatkapitánynál.

 

 

Antonio Valencia

 

Az ecuadori játékos imádja a klubot, ezt már többször is megtapasztalhattuk. Rendkívül jól alkalmazkodott a szélsõ védõ szerepkörhöz, ami által folyamatosan a kezdõcsapatban kap helyet - már amikor néha nem sérül le. Jól látszott az elõzõ szezon során is, hogy nagyon fontos tagja a Unitednek. Nem csak a csapatjátékban, hanem az öltözõben is. Sokáig nem tudott angolul, ami javult az utóbbi években - köszönhetõen LvG-nek, aki elküldött néhány játékost angol órákra - és látni meccseken is, hogy sokkal többet beszél a pályán, mint 4-5 éve. Tavaly volt rajta is a karszalag, viszont nem tudni, milyen hatással lenne rá hosszú távon. Hiszen tudjuk, a 7-es mez túl sok volt neki, vissza is adta azt. Lehet, hogy a csapatkapitányi pozíció is hasonló hatással lenne rá.

 

 

 

Ander Herrera

 

Jose Mourinho nagyon megtalálta a baszk srác pozícióját csapaton belül. Nem véletlen, hogy nem spanyolt írtunk. A baszkok nagyon büszkék arra, hogy õk bizony baszkok. Elkötelezetten ki is állnak amellett, hogy õk baszkok. Ez az elkötelezettség látszik Herrerán is a pályán. A csapat kulcsjátékosa lett, akire nagy nyomást lehet helyezni. Nagy esélyese lehet a csapatkapitányi posztnak. Az pedig csak hab a tortán, hogy a latinos vérmérséklet kiütközik rajta is, amikor reklamálásról van szó - szinte mindig elsõként rohan a játékvezetõhöz.

 

 

Paul Pogba

 

Az akadémián töltött néhány éve után - nem épp a legkorrektebb módon - távozott a klubtól, ám tavaly világrekord összeg ellenében visszatért az Old Traffordra. Elmondása szerint tudta, hogy õ még fog játszani a Unitedben, mert szereti a klubot, melynek sokat köszönhet, imádja a várost és a drukkereket. A pályán rendkívül meghatározó játékos, minden adottság megvan benne ahhoz, hogy a United csapatkapitánya legyen...majd egyszer, de még talán nem most. Most talán túl korai lenne, de néhány év múlva olyan tapasztalattal bír majd, amivel már semmi akadály nem gördül elé.

 

 

 

David De Gea

 

Utoljára maradt a spanyol portás. Talán sokan gondolják úgy, hogy nem a legideálisabb választás, ha kapus a csapatkapitány; a kapus nem fog minden egyes bírói ítélet után nyomást tenni a játékvezetõre a reklamálásával. A United történelme nem is hemzseg olyan csapatkapitányoktól, akik kapusok voltak. Pedig sok híres hálóõrt megfordult a klubnál. Talán pont a posztja az, ami leginkább hátráltató tényezõ lehet De Gea esetében. Valamint a jövõjével kapcsolatos kételyek. Hiszen két éve már megegyezett a Reallal, fél lábbal már ott is volt, mielõtt a fránya fax el nem romlott. Ha akkor sikerült megegyezni az átigazolásában, bármikor bekövetkezhet újból. 

 

Hat név, akik közül kikerülhet a következõ csapatkapitány. Talán Herrera és Valencia a legesélyesebb, de nem tudjuk, hogyan gondolkozik Mourinho. Több nézõpontból megközelíthetõ a kérdés, ám hamarosan kiderül, hogyan döntött a menedzser. Te kit látnál szívesen CSK-ként? Szavazz a fõoldalon!


ManUtdFanatics.hu

Kövess minket Facebookon, Instagramon, Twitteren és YouTube-on is!



Támogasd adományoddal a ManUtdFanatics.hu működését!

Hozzászólások

Támogatás

Támogasd adományoddal
a ManUtdFanatics.hu működését!