Kölcsönlesen: szeptember 6.

Andreas Pereiraval együtt immáron nyolc Manchester United játékos játszik kölcsönben a nyár óta, miután a középpályás egy szezonra ideiglenesen a Valencia együtteséhez igazolt.


Ezen játékosok közül mindössze Timothy Fosu-Mensahról mondható csak el, hogy a Premier League-ben szerepelhet, ugyanis õ a Crystal Palace együttesét erõsíti, míg Matty Willock, hasonlóan Pereirahoz, elhagyta a szigetországot és a holland FC Utrechtben kamatoztatja képességeit.

 

Az U23-as csapat edzõje, Ricky Sbragia rajta fogja tartani szemét a Vörös Ördögök kölcsönadott játékosain, és folyamatosan ellenõrzése alatt tartja majd, hogy megfelelõ környezetben pallérozódhatnak.

 

"Alaposan megfogom ismerni azokat is, akik kölcsönben szerepelnek, és folyamatos kommunikációban leszek velük azzal kapcsolatban is, hogy miként érzik magukat" - kezdte a Manutd.com-nak Sbragia.

 

"Élvezem ezt a feladatkört. Már abból az idõszakból is tudom, amikor elõször dolgoztam itt, hogy mennyire nagy dolog számunkra azt látni, hogy egy játékos miként tud beilleszkedni és hogy milyen nehézségei vannak. Azáltal, hogy a United által delegált munkatársak elmennek megnézni õket és beszélnek velük, ahelyett, hogy csak telefonon hívnánk fel õket, sokkal személyesebbé válik ez az idõlegesen távoli viszony, emiatt pedig nagyon boldog vagyok."

 

"Ez azt mutatja, hogy közel sem felejtettük el õket, és az én nézõ pontomból ez olyan dolog, amit szeretek csinálni. Mindig olyan mérkõzést választok, amikor teljes egészében a megfigyelendõ játékosra tudok figyelni, szabadnapom van, és nem kell mással foglalkoznom, csak vele."

 

Cameron Borthwick-Jackson (Leeds)

A szélsõ védõ eddig háromszor kapott játéklehetõséget a Championshipben szereplõ csapatánál, és ezeken a mérkõzéseken csapata veretlen is tudott maradni, miután egyszer-egyszer gyõzni tudtak a Port Vale és a Newport County ellen is a Ligakupában, illetve a bajnokságban 0-0-s döntetlent értek el a Preston ellen.

 

 

Tim Fosu-Mensah (Crystal Palace)

Emlékezetesre sikerült a holland bekk szezonkezdése, hiszen a felnõtt válogatott színeiben tétmérkõzésen is bemutatkozhatott Franciaország ellen. Behívóját a Palace-ban nyújtott jó teljesítményeinek köszönhette, bár a Sasok eddig még gólt se tudtak szerezni a Premier League-ben. A londoni klub szezonbeli négy mérkõzésébõl mindegyiken szerepet kapott és kulcsfontosságú tagjává vált a védelemnek.

 

 

Dean Henderson (Shrewsbury Town)

Az angol U21-es válogatott (a fõ hírképen) eddig öt mérkõzésen jutott szóhoz a Cickányoknál, amely igen értékes tapasztalatnak minõsült számára a kapuban. Két alkalommal kapott góltól is megóvta kapuját Lee Hurst együttesében, a Town menedzsere pedig így beszélt róla a Shropsire Starban: "Szerintem az egy nagyszerû lehetõség számára, hogy itt játszhat és értékes tapasztalatokat gyûjthet a harmadosztályban. Remélhetõleg ezáltal még több lehetõséget kap majd felnõtt szinten arra, hogy tétmérkõzésen szerepelhessen magasabb osztályokban is."

 

Sam Johnstone (Aston Villa)

A megbízható portás eddig öt alkalommal került bevetésre Steve Bruce által ebben a szezonban, azt követõen, hogy már az elõzõ szezon második felét is Birminghamben töltötte. A gyengébb kezdést követõen a Villa a fejlõdés útjára tudott lépni, Johnstone pedig remek védéseivel továbbra is biztosan õrzi az elsõ számú kapusnak kijáró helyét, annak ellenére, hogy Jed Steer személyében komoly kihívója is akad a keretben.

 

 

Andreas Pereira (Valencia)

Az ígéretes középpályás a spanyol átigazolási idõszak utolsó napján térhetett vissza a La Ligaba, azt követõen, hogy a 2016/17-es szezont a Granada csapatánál töltötte. Úgy tudni, hogy bemutatkozására már a hétvégén, az Atletico Madrid ellen sor kerülhet, miután megkapta a 11-es mezt a Denevéreseknél.

 

 

Regan Poole (Northampton Town)

A walesi védõnek új menedzsere lett, miután az õt korábban a Newportnál is edzõ Justin Edinburgh helyére Jimmy Floyd Hasselbaink ült le a kispadon. Poole eddig egyetlen mérkõzésen, a Fleetwood Town ellen 1-0-ra elveszített bajnokin került a kezdõcsapatba. A walesi U21-es válogatott tagjaként azonban 3-0-s gyõzelemhez segítette hazáját Svájc ellen.

 

 

Devonte Redmond (Scunthorpe United)

Kölcsönszerzõdése véglegesítése óta négy mérkõzésen jutott szóhoz a Vasasoknál a középpályás. Két Ligakupa mérkõzésen a kispadról állhatott be, köztük a Middlesbrough elleni kiesés alkalmával is. A bajnokságban a Plymouth Argyle elleni 4-0-s gyõzelem során debütált késõi csereként, majd végig a pályán volt a Sunderland elleni 4-0-ra megnyert Checkatrady Trophy mérkõzésen.

 

 

Matty Willock (FC Utrecht)

A nyurga középpályás, csatlakozva az Arsenaltól a Benficához igazoló testvéréhez, Chrishez, szintén a kontinensre igazolt az idei nyár folyamán. Edzõje, Erik ten Hag hiszi, hogy a fiatal játékos bizonyítani tud majd Hollandiában: "Magabiztosak vagyunk azt illetõen, hogy képes lesz az Utrecht segítségére lenni és értéket fog képviselni, miután megannyi korosztályos Premier League mérkõzésen néztük meg a játékát."

 


Manutd.com

Kövess minket Facebookon, Instagramon, Twitteren és YouTube-on is!



Támogasd adományoddal a ManUtdFanatics.hu működését!

Hozzászólások

Támogatás

Támogasd adományoddal
a ManUtdFanatics.hu működését!