Mourinho: A Liverpool elleni is csak "egy meccs a sok közül"

A Manchester United menedzsere, José Mourinho kijelentette, ugyanúgy fogja kezelni a szombati Liverpool elleni rangadót, mint bármely másik Premier League mérkőzést.


Mindig kiemelten kezelik a Vörös Ördögök háza táján azt a dátumot a naptárban, amikor a csapat az Anfieldre látogat, a két csapat közötti felfokozott rivalizálás pedig mindenkit biztosít arról, hogy a szenvedély sem hiányzik ilyenkor a légkörből. Mindazonáltal a manchesteriek menedzsere úgy érzi, ezt a mérkőzést is csak egy állomásként kell kezelniük a bajnoki címért folytatott versenyfutásban.

 

"Három pontot ér ez is" - kezdte a Mersey-parti vendégjátékukat megelőzően.

 

"Ebben a szezonban történt, hogy az ellenfél egyik játékosa azt mondta nekem, 'számunkra ez a meccs felér egy kupadöntővel', mire én azt gondoltam, 'pff, de miért?'."

 

"Ha te egy nagy játékos vagy és egy nagy klubnál játszol, vagy éppen egy nagy menedzserként egy ilyen klub kispadján ülsz, akkor minden mérkőzés fontos. Nem tekinthetsz egyes mérkőzésekre kupadöntőként, míg a többire pedig másként. Számomra minden egyes mérkőzés kupadöntőként kezelendő, és én mindig is ezt vallottam." 

 

"Ezért a mérkőzésért is három pontot osztanak, nem négyet. Akkor, ha a szezonnak olyan pillanatában csap össze a két csapat, amikor egy esetleges pozitív eredmény többet jelent, mint három pont, akkor igen. Néha egy döntetlen, vagy egy bizonyos gólarányú vereség is fontos lehet. De jelen pillanatban nem ez a helyzet, ez nem fontos. Ez egy három pontos mérkőzés. Én így állok hozzá."

 

"Szerintem számomra ez a megfelelő megközelítés. Jó dolog mindenféle külső nyomás vagy érzelem nélkül kezelni ezt a helyzetet. Mindig professzionális módon kell hozzáállni a dolgokhoz. Ez a megfelelő példa a játékosaim számára is azt illetően, miként kell készülniük a Liverpool elleni meccsre."

 

"Hogy szeretek-e az Anfieldre járni? Igen, imádok. Hogy szeretek-e a Liverpool ellen játszani? Igen. Szeretem a lenyűgöző stadionokat és a legjobb ellenfeleket, de ettől még a felkészülés nem különbözik. Ez csak egy meccs."

 

 

Szerbia sztárja, Nemanja Matic, és a belga gólzsák, Romelu Lukaku első mérkőzésére készülhet Jürgen Klopp tanítványai ellen United mezben, azt követően, hogy hazájuk képviseletében mindketten eredményesek tudtak lenni a válogatott szünetben.

 

Lukaku az Old Traffordra érkezésének pillanatától kezdve nagy hatással van a csapat játékára, a Ciprus ellen csereként szerzett gólja pedig azt jelenti, hogy a Leicester City elleni hazai bajnokitól eltekintve ebben a szezonban minden mérkőzésen szerzett gólt, amelyen pályára lépett. 

 

"Az egyik gólokat szerez, míg a másik egy középpályás, aki pajzsként szűr a védelem előtt" - tette hozzá Mourinho.

 

"Egy olyan játékos, aki nagy stabilitást tud adni a játékunknak."

 

"Jelen pillanatban mi egy olyan csapat vagyunk, amely nagyon stabil játékot játszik, és uraljuk a mérkőzéseinket. Szerintem ebben Matic nagyon fontos szerepet játszik. Meglőjük a szükséges góljainkat, amelyhez természetesen nagyban hozzájárul a nyáron érkezett 9-es számú játékosunk." 


Manutd.com

Kövess minket Facebookon, Instagramon, Twitteren és YouTube-on is!



Támogasd adományoddal a ManUtdFanatics.hu működését!

TV műsor

Liverpool - Manchester United ÉLŐ

Premier League 8. forduló

Hozzászólások

Támogatás

Támogasd adományoddal
a ManUtdFanatics.hu működését!