Sereghajtó futásban a United

A Premier League adatai alapján a Manchester United játékosai összességében minden más csapatnál kevesebbet futottak az idei szezonban.


José Mourinho legénysége, amely vasárnap 1-0-s vereséget szenvedett a Chelsea vendégeként, eddig 1162 kilométert futott, amellyel még a kiesőjelölt West Ham United is megelőzi őket a rangsorban.

 

Eközben a Chelsea 1234 lefutott kilométerével a hetedik ebben az összevetésben, nem sokkal elmaradva városi riválisuk, az Arsenal 1237 kilométere mögött. 

 

A listát a Bournemouth együttese vezeti, akik 1256 kilométerrel jelenleg a Premier League legtöbbet futó csapata, a top ötben pedig a West Brom, a Tottenham, a Watford és a Burnley követi őket.

 

 

Talán meglepetés, hogy a csapata letámadásairól és nagy futómennyiségéről ismert Jürgen Klopp Liverpoolja csak a 11. helyet foglalja el 1217 kilométerrel.

 

A Manchester United a sprintek számát tekintve sincs az élmezőnyben, 5210 darabbal ugyanis csak a Premier League 15. helye jut nekik itt.

 

Ebben a kategóriában a West Ham az utolsó, míg a városi rivális Manchester City vezet. Pep Guardiola társasága 6198 sprintet mutatott be, amely több mint kétszázzal több, mint a második helyezett Watford, és majdnem ezerrel több, mint a United eredménye. 

 

Egyénileg a Premier League legtöbbet futó játékosa ebben a szezonban eddig Jack Cork, a Burnleyből. A nagy munkabírású középpályás még egyetlen egy percet se hagyott ki a Bordók bajnoki idényéből, mióta áttette székhelyét Swansea-ból, 11 mérkőzésén pedig 133 kilométert futott összesen.

 

Őt követi a Watfordos Abdoulaye Doucoure, 130 kilométerrel, majd a Brighton duója, Pascal Gross és Dale Stephens következik, végül pedig Nemanja Maticcsal válik teljessé a legjobb öt mezőnye ebben a tekintetben. 

 

Sprintekben a Swansea City játékosa, Jordan Ayew a legaktívabb. Bár a kapu előtt nincs sok sikerélménye a támadónak, 11 mérkőzésen ugyanis csak egyszer tudott betalálni, ez nem hátráltatta abban, hogy összesen 796 alkalommal sprinteljen.

 

Őt követi a Tottenhamből Dele Alli, akinek eredménye azt tekintve még lenyűgözőbb, hogy sérülés miatt kénytelen volt kihagyni csapata legutóbbi, Crystal Palace elleni mérkőzését. Mögötte a West Bromos Jay Rodriguez, az Arsenalos Hector Bellerin és a Watfordból Tom Cleverley áll.

 

Mindkét összevetés tekintetében csak Doucoure, Gross és Rodriguez mondhatja el magáról, hogy a top 10-ben szerepelnek. 


Sky Sports

Kövess minket Facebookon, Instagramon, Twitteren és YouTube-on is!



Támogasd adományoddal a ManUtdFanatics.hu működését!

Hozzászólások

Támogatás

Támogasd adományoddal
a ManUtdFanatics.hu működését!