José: Megvan az esélyünk Sanchez leigazolására

Amellett, hogy kapott kérdéseket a Manchester United teljesítménye és győzelme kapcsán, amelyet a Stoke City felett arattak, José Mourinhotól elkerülhetetlenül választ vártak a lehetséges átigazolások és a felnőtt csapat jelenlegi sztárjának esetleges távozása kapcsán felmerült pletykák okán is.


A Vörös Ördögök menedzsere arra is lehetőséget kerített, hogy újra szóba hozza egy fiatal, tehetséges védője ideiglenes távozását, ugyanis egy kölcsönjáték megfelelő mennyiségű játékidőt biztosíthatna számára további fejlődéséhez.

 

Íme, mit nyilatkozott Mourinho az Arsenalos Alexis Sanchez, illetve a United két játékosa, Henrikh Mkhitaryan és Axel Tuanzebe kapcsán mérkőzés utáni sajtótájékoztatója keretében:

 

ALEXIS SANCHEZ

"Nem vagyok magabiztos, de bizonytalan se. Nyugodt vagyok, mert azt érezzük, hogy ő az Arsenal játékosa. Úgy érezzük, hogy akár náluk is maradhat. De emellett az is benne van a pakliban, hogy távozik, és ha így lesz, akkor szerintem eséllyel pályázunk a megszerzésére. De a legvalószínűbb, hogy egy olyan kaliberű játékos, mint ő, számtalan más nagy klub érdeklődését is felkelti. Ki tudja? Szerintem ők, Wenger és Gazidis úr [az Arsenal ügyvezetője] azok, akik valójában tudják, hogy mi történik a háttérben. Hogy őszinte legyek, nekem ötletem sincs. A mai napon ettől megpróbáltam teljesen elvonatkoztatni. A mi mérkőzésünkre koncentráltam, nem foglalkoztatott semmi más, csak az esti összecsapás. Nem fogok hipotetikus szituációkról beszélni, ő az Arsenal játékosa, és továbbra is az maradhat. De úgy érzem, hogy nem kellene róla beszélnem, mert ő egy Arsenal játékos."

 

 

HENRIKH MKHITARYAN

"Ő a mi játékosunk, a Manchester Unitedé, úgyhogy róla beszélhetek. Ő egy olyan játékos, akit kedvelek, és képes számunkra rengeteget adni, a legmagasabb minőségben. Ha itt marad, akkor továbbra is nagyon jó játékosunk marad. Nagyon jól kezdte a szezont, de aztán egy kicsit visszaesett. Az előző szezonban nagyon fontos játékosunk volt, és hozzásegített minket az Európa-liga megnyeréséhez, úgyhogy meglátjuk mi történik majd vele kapcsolatban. Hogy egy ügylet része lesz és elhagy minket? Ez lehetséges, de az is, hogy marad. Meg kell védenünk őt, ahogyan az egész csapatot is egy kicsit, úgyhogy menjünk előbb biztosra azt illetően, hogy megy vagy marad. Az átigazolási piac nyitva áll. Sajnálatos, hogy csak január 31-én zárul, akár már holnap megtörténhetne ez."

 

AXEL TUANZEBE

"Van egy 22 játékosból álló keretem, és szeretném megtartani ezt 22 fővel. Talán, mert szeretném megadni a lehetőséget egy ifjú tehetségnek, hogy jobb játékossá váljon, de erre nem tudtam annyi esélyt adni neki, mint amennyit Scott McTominay kapott, Axel Tuanzebe kölcsönbe kerülhet. Ő olyan poszton játszik, ahol számtalan opció áll rendelkezésemre. Ma a kispadon ott ült Marcos Rojo, Victor Lindelöf és Bailly is hamarosan felépül majd, úgyhogy nem tudok elég lehetőséget adni Axelnek. Valószínűleg Axel az egyetlen, aki számára nyitva hagyom az ajtót, hogy menjen és játsszon máshol, mert hiszem, hogy nagyszerű tehetség és szüksége van játékidőre és tapasztalatra. Ettől eltekintve viszont szükségünk van a keretünk mélységére, mert hamarosan újraindul a Bajnokok Ligája is, és érintettek vagyunk az FA-kupa és a Premier League küzdelmeiben is. Meg kell tartanom ezt a létszámot."


Manutd.com

Kövess minket Facebookon, Instagramon, Twitteren és YouTube-on is!



Támogasd adományoddal a ManUtdFanatics.hu működését!

Hozzászólások

Támogatás

Támogasd adományoddal
a ManUtdFanatics.hu működését!