Axel Tuanzebe az Ipswich játékosa lett

Axel Tuanzebe egyéves szerződést kötött az Ipswich Townnal, amely további egy évre szóló opcióval rendelkezik.


A védő a nyáron - szerződése lejártával - távozott a Manchester Unitedtől, azóta pedig mérlegelte jövőjét.

 

Miután a Championship csapatnál edzett, megállapodott a Vörös Ördögök korábbi edzőjével, Kieran McKennával a Portman Roadon, mivel a Tractor Boys a lenyűgöző szezonkezdetre szeretne építeni.

 

 

McKenna már lecsapott Brandon Williamsre, miután a hátvéd egy szezonra szóló kölcsönszerződést kötött Suffolkba.

 

Axel népszerű tagja volt a United csapatának, miután felkerült az akadémiáról, és megmutatta vezetői kvalitásait és védekező képességeit.

 

A középhátvéd 2017. januárjában debütált a felnőttek között a Wigan Athletic elleni FA-kupa-győzelem alkalmával, és összesen 37 alkalommal lépett pályára a Vörös Ördögöknél, 19 alkalommal a Premier League-ben.

 

Büszke pillanat volt Tuanzebe és családja számára, amikor 2019. szeptemberében ő volt a csapatkapitány a szülővárosa, a Rochdale elleni Ligakupa-mérkőzésen.

 

Utolsó fellépése a 2021-es, Villarreal elleni Európa-liga-döntőben volt.

 

Axel kölcsönben megfordult az Aston Villa, a Napoli és a Stoke City csapatainál, és alig várja, hogy új klubjánál, az Ipswich-nél - amely a feljutásért küzd - elkezdhesse a munkát. A válogatott szünet után, szeptember 16-án, szombaton, a Sheffield Wednesday ellen játszanak legközelebb.

 

Eközben a nyáron elengedett másik akadémista, Charlie Wellens a League One-ban szereplő Readinghez szerződött. A 20 éves játékos ismét Charlie Savage csapattársa lesz a Royalsnál.

 

A Unitednél mindenki sok sikert kíván Axelnek és Charlie-nak a szezon hátralévő részében, és azon túl is, és köszönjük nekik a klubnál végzett munkájukat.

 


manutd.com

Kövess minket Facebookon, Instagramon, Twitteren és YouTube-on is!



Támogasd adományoddal a ManUtdFanatics.hu működését!

Hozzászólások

Támogatás

Támogasd adományoddal
a ManUtdFanatics.hu működését!