Bailly: Megfelelő mentalitás kell

Eric Bailly arról beszélt, milyen mentalitással kell játszania a Unitednek annak érdekében, hogy megtartsa második helyét a bajnokságban, valamint elmondta, milyen kihívás elé állítja a csapatot az Arsenal.


Arsene Wenger utolsó alkalommal vezeti ki az Ágyúsokat az Old Trafford gyepére, ahol mindkét csapatnak kellene a jó eredmény. A Vörös Ördögök a bajnoki második helyet szeretnék megtartani, valamint az FA-kupa döntője is rájuk vár, míg az Ágyúsok az Európa-ligát érő helyen állnak úgy, hogy idén akár meg is nyerhetik azt.

 

A United Review-nek adott exkluzív interjúban az elefántcsontparti védő felidézte azt, milyen volt az a helyzet, mikor a bajnokság és az EL is porondon volt az előző szezonban, mikor végül meg is nyerte a csapat az utóbbit.

 

"Egy éve átéltük mi is ezt" - mondta Bailly. "Azt gondolom, ez a csapat mentális erejéről szólt."

 

"Nem tudok arról beszélni, hogy az Arsenal csapatának milyen mentális ereje van, de ez tényező lesz a teljesítményükben, mivel egy időben két sorozat között kell egyensúlyozniuk."

 

 

Eric szerint nagy önbizalma van a csapatnak a szezon végéhez közeledve és megfelelő mentalitása van a sikeres végjátékhoz.

 

"Mi mindig biztosak vagyunk abban, hogy nyerhetünk. Mi vagyunk a Manchester United. Minden találkozóhoz ugyanolyan mentalitással állunk, meg kell nyernünk azt. A második helyen akarunk végezni, ez a cél, de nem tekintünk ezen találkozón túl."

 

"Mindig harcolni akarunk. Most az Arsenal ellen küzdünk és tudjuk, hogy remek gárdáról van szó, több minőségi játékossal és most csak erre koncentrálunk."

 

Miután sikerült nyerni tavaly Stockholmban, Bailly szerint fontos, hogy ebben a szezonban is hasonlóan zárjanak, elérjék a második helyet, folytatva a felfelé emelkedő pályát Jose Mourinho irányítása alatt.

 

"Ez nagyon fontos nekünk játékosoknak, a klubnak és a szurkolóknak is" - folytatta. "Nagyon más lenne a negyedik helyen végezni, még ha mindkettő Bajnokok Ligája helyet jelentene, hiszen nagyon fontos, hogy elérjük azt a célt, amit magunk elé állítottunk. Ez mutatja a fejlődésünket."

 


ManUtd.com

Kövess minket Facebookon, Instagramon, Twitteren és YouTube-on is!



Támogasd adományoddal a ManUtdFanatics.hu működését!

TV műsor

Manchester United - Arsenal

Premier League 36. forduló ÉLŐ

Hozzászólások

Támogatás

Támogasd adományoddal
a ManUtdFanatics.hu működését!