Bailly büszke válogatottságára

A Manchester United védője, Eric Bailly 17 évesen költözött Európába, hogy megvalósítsa álmát és profi labdarúgó lehessen. A befektetett munka pedig megtérült számára, hiszen rendszeres tagja lett az elefántcsontparti válogatottnak is.


A most 227 éves Bailly az Espanyol csapatánál kezdte pályafutását miután egy burkina fasoi ifjúsági tornán felfedezték. Három éven belül debütált a La Ligaban, majd 18 hónapig a Villarreal játékosa is volt mielőtt Manchesterbe igazolt.

 

Manchesteri időszaka alatt Bailly 27 lakalommal szerepelt az elefántcsontparti válogatottban, összesen pedig 42 alaklommal ölthette magára a nemzeti csapat mezét. A védő elárulta, hogy hazája válogatottja mindig is különleges helyet foglalt el a szívében, akikkel most a Franciaország és Anglia elleni barátságos találkozókra készül.

 

"Elefántcsontpart a minden számomra. A családom, a barátaim, mindenem ott van" - kezdte Bailly az MUTV-nek adott exkluzív interjújában. "Nagyon boldog vagyok, hogy itt Angliában a Manchester Unitedben képviselhetem a hazámat. Ha Elefántcsontpartról beszélünk, akkor az számomra nagyon különleges, mert az az otthonom."

 

Elefántcsontpart több játékossal is képviselte magát a Premier League-ben és érdemes azt is megjegyezni, hogy Bailly nem az egyetlen elefántcsontparti játékosa a Unitednek, hiszen honfitársa, Amad Diallo a rekordbajnok szolgálatában áll, igaz jelen pillanatban a Rangersnél szerepel kölcsönben. A 27 esztendős védő elárulta, hogy kik voltak rá a legnagyobb hatással hazája játékosai közül, amikor még Bingerville-ben felcseperedett, ami Elefántcsontpart délkeleti részén található.

 

 

"Amikor néztem a válogatott meccseit nagy hatással volt rám Didier Drogba játéka, ő egy legenda, egy nagy játékos. Mellette ott van még Yaya Toure, aki szintén nagyszerű játékos és példakép. Számomra a Premier League legjobbjai között voltak."

 

A labdarúgást Bailly hazájában is első számú sportágként ismerik el, így nem meglepő, hogy Eric is példaképnek minősül odahaza, különösen annak a felnövekvő generációnak, akik hisznek abban, hogy hasonlóan sikeres utat járhatnak majd be.

 

A United védője egyike azon 6 játékosnak az elefántcsontparti válogatottban, akik a Premier League-ben játszanak és elárulta, hogy ennek a sportágnak mekkora jelentőssége van hazájában.

 

"Nagyon tehetséges játékosok vannak ott. Az egész országban szeretik a focit és az első számú sportnak mondható. Sok tehetséges játékost lehet ott találni, akiknek csak arra van szükségük, hogy Európába jöhessenek és megmutathassák, mire is képesek. Keményen edzenek és próbálkoznak és egy nap megkapják a lehetőséget, mint én is itt Angliában."

 

"Ott van Nicolas Pepe az Arsenalnál, Wilfried Zaha, szóval sok jó játékos van itt."


manutd.com

Kövess minket Facebookon, Instagramon, Twitteren és YouTube-on is!



Támogasd adományoddal a ManUtdFanatics.hu működését!

Hozzászólások

Támogatás

Támogasd adományoddal
a ManUtdFanatics.hu működését!