Zlatan megvédi Mourinhot

Zlatan Ibrahimovic arra biztatja José Mourinhot, hogy "álljon ki azért, amit csinál", mivel elmondása szerint mindketten "személyeskedő" kritikák áldozatai.


A Manchester United korábbi támadója, aki a 2016/17-es, első szezonjában Európa-liga és Ligakupa győzelemhez segítette Mourinhot az Old Traffordon, 28 gólt szerzett a klub színeiben azt követően, hogy ingyen megszerezték a Paris Saint-Germain együttesétől.

 

A portugál menedzsernek azóta viszont nem sikerült bővítenie a klub trófeagyűjteményét, ez év tavaszán pedig sérülése és Romelu Lukaku érkezése okán Ibrahimovic is távozott az LA Galaxy együtteséhez.

 

Harmadik manchesteri idényében Mourinhonak sikerült beállítania a klub negatív rekordját a Premier League idénykezdeteinek tekintetében, ráadásul élénk sajtóérdeklődés övezi a Paul Pogbával való kapcsolatát is.

 

Az 55 éves szakember állítása szerint "vadászat" folyik ellene, de a klub vezetésének támogatását továbbra is élvezi.

 

"Mindenki Mourinhot kritizálja, de nem gondolom, hogy az eredmények, sokkal inkább a karaktere és amiatt, amilyen ő maga" - kezdte a Sky Sports Newsnak a szókimondó hozzáállásáról ismert Ibrahimovic.

 

"Én magamat is hasonló helyzetben látom egy kicsit, mert mindketten magabiztosak vagyunk, hiszünk dolgokban és nem félünk kimondani azokat. Sajátos módon."

 

Mourinho több tisztelet kért a sajtó részéről, felhozva három Premier League-ben megszerzett bajnoki címét - amely több, mint az angol első osztály jelenlegi menedzserei által összesen megszerzett aranyérmek száma a ligában.

 

Ibrahimovic szerint Mourinho, ahogyan ez rá is igaz, soha nem lesz a média kedvence.

 

 

"Természetesen mi többet kapunk a hibáztatásokból és a kritikákból, amikor valami nem megy jól. Viszont amikor meg igen, az nagyobb elégtételt jelent számunkra, mint azoknak, akik politikai megfontolásból tesznek ezt vagy azt, tökéletesnek hiszik magukat, és nem akarnak bajba kerülni a médiával szemben, így az nem is támadja őket" - tette hozzá a svéd klasszis.

 

"Mi nem ilyenek vagyunk, mi magunkat adjuk, hiszünk abban, amit csinálunk és egészen az utolsó pillanatig így is fog ez maradni."

 

"Néhány kritikát személyeskedőnek, túlzónak érzek, míg néhány arra irányul, amilyen ő maga, vagy csak egyszerű irigységből fakad. De ez is a része a futballt övező körforgásnak."

 

"Mourinhonak továbbra is csak magát szabad adnia, ki kell állnia azért, amit csinál, és amilyen ő."

 

"Azért tart ott, ahol, mert a saját útját járta, és azért, mert ő az, aki és nem fog senki kedvéért megváltozni."

 

"Én pontosan ugyanilyen vagyok, senki kedvéért nem vagyok hajlandó változni. Mindenki, aki azt gondolja magáról, hogy tökéletes, igazából az jelenti a legnagyobb problémát."

 

Egy esetleges szombat kora délutáni győzelem idegenben egykori csapata ellen se lenne elég ahhoz, hogy Mourinho legénysége a legjobb négy csapat közé beverekedje magát a bajnokságban, de Ibrahimovic kijelentette, a legmegfelelőbb ember ül a United kispadján ahhoz, hogy megfordítsa az eddigi tendenciát.

 

"José jó munkát végez, te ugyanannyira vagy jó, amennyire a csapatod az."

 

"Nincs a világon olyan edző, aki csodát tud tenni a csapatával."

 

"Természetesen az eredmények magukért beszélnek. Jelenleg ezek nem a legjobbak, néha jól, néha rosszul alakulnak, de ilyen egy szezon."

 

"Viszont a Premier League nem könnyű, és ha valaki tudja, hogy miként kell megnyerni azt, akkor az ő. És ahogy ő is elmondta már, egymaga többször nyerte meg a Premier League-et, mint a többi kollégája összesen."


Sky Sports

Kövess minket Facebookon, Instagramon, Twitteren és YouTube-on is!



Támogasd adományoddal a ManUtdFanatics.hu működését!

TV műsor

Chelsea - Manchester United

Premier League 9. forduló ÉLŐ

Hozzászólások

Támogatás

Támogasd adományoddal
a ManUtdFanatics.hu működését!