Matic: Tudjuk hogyan álljunk a derbihez

Nemanja Matic kijelentette, a vasárnapi manchesteri városi derbin Manchester Unitedbeli csapattársaival a City által jelentett veszélyekre való koncentrálás helyett a saját képességeik kiaknázására fognak törekedni.


A keret tagjai maximálisan tisztában vannak a Pep Guardiola együttese által jelentett minőséggel, de a szerb középpályás szerint a Vörös Ördögök képesek lehetnek felvenni a kesztyűt a regnáló angol bajnokkal szemben...

 

"Nagyon nehéz mérkőzésre számítok" - kezdte.

 

"Ők egy nagyon jó csapat, nagyon jó futballt játszanak, rengeteg gólt szereznek minden mérkőzésen, de nekünk is megvannak azok az eszközeink, amelyeket használhatunk ellenük."

 

"Meg kell állítanunk a támadásaikat, meg van erre a működő módszer, ezt pedig a menedzser is tudja. Megfelelően fel fogunk készülni a mérkőzésre. Kemény összecsapást várok, de egy derbin bármi lehetséges, mi pedig készen fogunk rá állni."

 

Legutóbbi négy Premier League mérkőzésén a megszerezhető tizenkettőből 10 pontot begyűjtött a United, egy esetleges Etihad Stadiumbeli győzelemmel pedig akár öt mérkőzésesre is hizlalhatnák veretlenségi szériájukat.

 

Emellett Manchester vörös fele egy parádés Juventus elleni idegenbeli sikernek is örülhetett szerdán este - egy olyan csapattal szemben, amit jelenleg Európa legjobbjai között tartanak számon.

 

 

Matic hiszi, hogy csapata utóbbi időben tapasztalt formajavulása kulcsfontosságú hitet adott csapatának a folytatásra nézve.

 

"Szerintem már sokkal inkább elhisszük, hogy jó csapat vagyunk, emellett pedig fejlődtünk is és mentálisan is erősebbek vagyunk" - tette hozzá.

 

"Azt hiszem, hogy a legutóbbi négy bajnokinkon három győzelmünk és egy döntetlenünk van, ez pedig sokkal nagyobb önbizalmat kölcsönöz, de meg is érdemeljük ezt és megpróbáljuk majd ezt az utat folytatni."

 

A vasárnapi, városon belüli kirándulás sorozatban már a harmadik idegenbeli meccse lesz a Unitednek, egy héten belül ugyanis jártak Dél-Angliában a Bournemouth, és Olaszországban, a Juventus vendégeiként is.

 

Mivel a Vörös Ördögök következő hazai mérkőzésére november 24-ig kell várnunk, Mourinho legénysége így abban reménykedik, hogy otthonuktól távol is a lehető legtöbb ponttal tudják gazdagítani gyűjteményüket.

 

"Ez a feladatunk - mi pedig készen is állunk erre. Ez természetesen nem könnyű, de sokkal kényelmesebb otthon, a saját közönségünk előtt játszani. Néha, mint például most is, előfordul olyan, hogy sorozatban háromszor kell idegenben pályára lépnünk, de erre is fel vagyunk készülve, és nem vagyunk megrémülve a feladattól, mert a szurkolótáborunk mindenhova elkísér minket."

 

"Idegenben 90 percen keresztül énekelnek, segítenek minket, ezzel pedig otthoni érzést varázsolnak számunkra. Ez volt a helyzet a Bournemouth ellen is, ezért pedig szeretnék hatalmas köszönetet mondani nekik, lenyűgözőek voltak."

 

 

Manchester vörös felében valószínűleg egyetlen szurkolót sem kell emlékeztetni arra, mi történt a városi rivális ellen legutóbb az Etihad Stadiumban, amikor vendégcsapatként a United két gólos hátrányból tudott talpra állni a második félidőben és megnyerni a mérkőzést.

 

"Emlékszem, hogy a félidőben nagyon rosszul éreztük magunkat, de a menedzser bejött az öltözőbe, leült hozzánk és azt mondta, hisz benne, hogy megtudjuk fordítani az eredményt."

 

"Elmondta, hogy az első félidőben, ameddig nem szerezték meg az első gólt, mi voltunk a jobb csapat és arra kért minket, hogy ugyanazt a játékot folytassuk, amit akkor, abban a 20 percben látott tőlünk."

 

"Azt mondta, ha erre képesek leszünk, akkor gólokat és pontot vagy pontokat szerezhetünk - és pontosan így is lett. Paul két gólt lőtt, Chris Smalling is betalált, és egy nagyszerű fordítást produkáltunk. Szerintem a szurkolóink nagyon büszkének érezték akkor magukat és én is nagyon boldog voltam, hogy nem járultunk hozzá ahhoz, hogy a City előttünk ünnepelhessen bajnoki címet."

 

Nemanja számára nem szokatlanok a helyi szintű rivalizálások. A középpályás számtalan ehhez hasonló csatát megélt már a Chelsea játékosaként, de a Benficánál eltöltött három éve során a lisszaboni derbinek is részese lehetett, ahogyan Szlovákiában és Hollandiában is tapasztalt hasonlót. Most elárulta, mik a kulcsfontosságú összetevői annak, hogy ezek a párosítások különlegesek legyenek.

 

"Szerintem a derbik mindig különlegesek abból az okból kifolyólag, hogy két helyi csapat méri össze erejét egymással. A szurkolóink számára a manchesteri derbi a szezon legfontosabb mérkőzése."

 

"A meccs előtt pár nappal mindig olyan hangulatot generálnak az emberek, ami nagyon különlegessé teszi az ezekre a mérkőzésekre való felkészülést. Mi, mint játékosok, különlegesnek érezzük, mert a szurkolóinknak és a klubunknak is az."


Manutd.com

Kövess minket Facebookon, Instagramon, Twitteren és YouTube-on is!



Támogasd adományoddal a ManUtdFanatics.hu működését!

TV műsor

Manchester City - Manchester United

Premier League 12. forduló ÉLŐ

Hozzászólások

Támogatás

Támogasd adományoddal
a ManUtdFanatics.hu működését!