Ole: A United szurkolók a legjobbak a világon

Ole Gunnar Solskjaer a Huddersfield Town elleni mérkőzést megelőző sajtótájékoztatón beszélt a várhatóan érzelemdús hazatéréséről.


A legendás csatár megbízott menedzseri időszaka jobban nem is indulhatott volna. Egy 5-1-es győzelemmel nyitott a Cardiff ellen, most már viszont alig várja, hogy a hazai szurkolók előtt sétálhasson ki az Old Trafford gyepére.

 

A United abban reménykedik, hogy csökkenteni tudja lemaradását, és esetleg be is törhet az első négy közé a sűrű, ünnepi időszakban, így az idegenbe látogató csapat a szó nemes értelmében ellenséges hangulatra számíthat majd.

 

A United menedzsereként az Old Traffordon
"Megpróbálok majd úrrá lenni az érzelmeimen. Azért leszek ott, mert most ez a munkám. Koncentrálnom kell. Nem lesz könnyű, szerintem nem lesz könnyű, de már alig várom. A játékosok is várják már, hogy az Old Traffordon játszanak, és ez a legfontosabb. Egyszer már ültem ott kint edzőként Rene Meulensteen mellett egy utánpótlás mérkőzésen, és a Cardiff-fal is voltam itt, de ez most valami egészen különleges lesz."

 

"Nem lehet a lécet túl magasra tenni. A játékosok szabják meg az elvárásokat. A klub jelenlegi játékosainak magas elvárásoknak kell megfelelniük. Szombaton nem arról volt szó, hogy túl jól teljesítettek, mert soha nem lehet elég jól futballozni. Elemezni fogjuk a mérkőzést és megnézünk egy pár videót a mérkőzés különböző elemeiről. Ennél is jobbak tudunk lenni, még jobban meg tudjuk érteni egymást, úgyhogy jók leszünk."

 

A Vörös Hadsereg
"A United szurkolók a legjobbak a világon. Mivel közös történelmem van a klubbal, nagyon különleges érzés újra látni a '20 Legend' zászlót. Csak abban reménykedem, hogy a következő öt hónapban olyan munkát tudok letenni az asztalra, ami okot fog nekik adni arra, hogy akkor is beszéljenek rólam, amikor megérkezik az új menedzser."

 

"Amikor aláírod a szerződésedet a Uniteddel, akkor tudod, hogy a világ legjobb szurkolói előtt fogsz játszani, de az önbizalom az nem olyan dolog, amit csak ki tudsz venni a hűtőből. Az önbizalmat jó teljesítménnyel, edzéssel, az érzéseiddel építed fel, és remélhetőleg ez a gólgazdag győzelem is adott a srácoknak egy lökést, úgyhogy szerintem már alig várják a szerdai meccset."

 

 

 

 

Megbírkózni a szakértőkkel
"Ne aggódjatok, Gary Neville nem fog kímélni! Tizenegy évig mellette ültem az öltözőben. Gary-t nem kell bemutatni. Azért fizetik, hogy elmondja a véleményét, és ez teljesen rendben van. Nem vagyok más, mint a többiek, nem vagyok más, mint a többi menedzser, amikor kivezetem a pályára a csapatot, az felelősséggel jár. Én nem vagyok játékos. Az én feladatom az, hogy a játékosok jól érezzék magukat. Minden egykori csapattársamtól kaptam üzenetet, amiben a legjobbakat kívánják, ráadásul jó, nagyon jó tanácsokat adtak. Ne aggódjatok, valószínűleg ők is kritizálni fognak!"

 

Támadás, támadás, támadás!
"A játékosok nem húzták be a kéziféket. Arról beszéltünk a Cardiff meccs előtti megbeszélésünkön, hogy amikor már megszereztük az első gólt, próbáljuk megszerezni a másodikat. Amikor az is megvan, próbáljuk megszerezni a harmadikat. Egyszerűen ilyen a természete ennek a csapatnak, klubnak. Mindig támadni kell."

 

"Nem fogunk minden meccsen annyi helyzetet kidolgozni, mint a hétvégén. Néha nagyon keményen meg kell harcolni a győzelemért, de azzal a sebességgel, amivel mi rendelkezünk, nem bírt tempót tartani a Cardiff. Szerintem egyik csapat sem szeretné azt látni, hogy Lingard, Rashford, Martial és Pogba rohannak a kapujuk felé, úgyhogy miért állnánk meg?"

 

"Beszéltem Sir Alex Fergusonnal. Remélhetőleg meglátogat engem, vagy én őt, és megiszunk közösen egy csésze teát. Ő a főnök, és ha valaki tud hasznos tanácsokat adni - nem a csapattársaim! - az ő."

 

"A támadó filozófia átitatja a Manchester United falait. Ez a tradíció, a történelem, és mi így játszunk. Mi így akarunk játszani, úgyhogy a Cardiff elleni mérkőzés jól tükrözte, hogy mit szeretnénk látni a csapattól."


manutd.com

Kövess minket Facebookon, Instagramon, Twitteren és YouTube-on is!



Támogasd adományoddal a ManUtdFanatics.hu működését!

Hozzászólások

Támogatás

Támogasd adományoddal
a ManUtdFanatics.hu működését!