Ole: A klub történelméhez méltó csapatot akarok építeni

Ole Gunnar Solskjaer kijelentette, még nagyon a munka fázisában vannak jelen pillanatban a Manchester Unitednél, de egyértelművé tette, hogy mit vár játékosaitól a Liverpool elleni rangadó alkalmával.


Valószínűleg semmi sem izgatja jobban a Vörös Ördögök szimpatizánsait, mint a Mersey-parti ősi rivális elleni összecsapás, amelynek az külön pikantériát ad, hogy a Liverpool története első Premier League aranyérméért is versenyben van.

 

Miután Ole tanítványai egy hét éves nyeretlenségi sorozatot lezárva a Stamford Bridge-en 2-0-s győzelmet tudtak aratni a Chelsea ellen hétfőn este az FA-kupában, így Jürgen Kloppék ellen minden adott egy végletekig kiélezett mérkőzéshez.

 

"Számukra és számunkra is hatalmas mérkőzés lesz ez" - kezdte a megbízott norvég menedzser.

 

"Ott akarunk lenni a top négyben. A Liverpool ellen játszunk majd, mi pedig mindannyian tisztában vagyunk azzal, hogy milyen nagy esemény ez a Manchester United, a stáb és a szurkolók életében. A csapatunk újabb nagy kihívás elébe néz, de már nagyon várjuk."

 

"A Manchester United történelméhez méltó csapatot akarunk építeni. Az egy újabb lépés lenne ehhez, ha hazai pályán letudnánk győzni őket. Nyertünk idegenben a Tottenham, az Arsenal és a Chelsea ellen is, amik fantasztikus élmények voltak, de most hazai környezetben is teljesítenünk kell."

 

"Ez nem a büszkeségről szól. Úgy érzem, hogy sikerült néhány lépést már megtennünk a megfelelő irányba ahhoz, hogy azzá váljunk, amivé szeretnénk - egy olyan csapattá, amely a bajnokságban még előkelőbb pozíciókért tud harcban lenni. Mindig az előttünk lévő helyre koncentrálok, mert soha nem nézek hátra. Csak előre akarok tekinteni."

 

 

Ole nem kívánt véleményt formálni a bajnoki címért folyó versenyről, ahol a Tottenham jelenleg kívülállónak tűnik a Manchester City és a Liverpool mellett.

 

"Nem igazán foglalkozok ezekkel a csapatokkal és hogy mi van velük" - tette hozzá.

 

"Magunkra koncentrálok és arra, hogy mit kell tennünk ahhoz, hogy ott legyünk, ahol szeretnénk. Három esélyes a harc az aranyéremért, ahogyan a negyedik helyért is, úgyhogy én inkább utóbbival vagyok elfoglalva, de most természetesen leginkább ezzel a meccsel. Hogy szeretném-e a Spurs bajnoki címét? Nem igazán lennék abban sem érdekelt. Talán!"

 

Solskjaer elfogadja, hogy a Liverpool kemény erőpróbát tartogat számukra - eddig csak egyszer vesztettek az egész bajnoki szezon során - de úgy érzi, hogy a másik kispadnál ülő kollégája, Klopp is felkötheti a gatyáját, ha folytatni akarják jó sorozatukat.

 

"Mindannyian tisztában vagyunk vele, hogy kemény mérkőzésre van kilátás. Fantasztikusak voltak az egész szezonban. Ők is tudják, hogy az Old Traffordon játszani nem könnyű. Szerintem tisztelni fognak minket, ahogyan mi is őket. Olyan csapatuk van, amely tele van jó játékosokkal."


Manutd.com

Kövess minket Facebookon, Instagramon, Twitteren és YouTube-on is!



Támogasd adományoddal a ManUtdFanatics.hu működését!

TV műsor

Manchester United - Liverpool

Premier League 27. forduló ÉLŐ

Hozzászólások

Támogatás

Támogasd adományoddal
a ManUtdFanatics.hu működését!