Hogyan szerepeltek a 2018/19-es szezon kölcsönjátékosai?

A Manchester United fiatal játékosai közül többen is értékes tapasztalatokat gyűjthettek a szezon során, legyen az pozitív vagy negatív, anyaklubjuktól távol töltött időszakuk alatt.


CAMERON BORTHWICK-JACKSON – SCUNTHORPE UNITED

Folyamatos játéklehetőséget kapott a Vasasoknál, a League One-ban szereplő csapatnál lejátszott 29 mérkőzéséből pedig sokat profitálhat majd a jövőben. A védelem baloldalán szerepelve szívesen lépett fel a támadásokhoz, az pedig egyértelműen kiemelkedő pillanata volt a szezon során, amikor a Charlton Athletic elleni 5-3-as októberi győzelem során szerezte mindkét kölcsönidőszaka alatt jegyzett gólját. Borthwick-Jackson jól beilleszkedett kölcsönklubjánál, de sajnos a 22 éves játékosnak a kiesést is meg kellett tapasztalnia, ugyanis a Lincolnshire-i alakulat elvesztette harcát a harmadosztályban való bennmaradásért.

 

 

ZAK DEARNLEY – OLDHAM ATHLETIC

Minden esélye meg volt rá, hogy együtt dolgozhasson Paul Scholesszal, ám a United legendája csak 31 napot töltött el a League Two-ban vitézkedő alakulatnál, mielőtt pályán kívüli problémákat emlegetve elhagyta a Latics kispadját. Bár a támadó rögtön bemutatkozásakor eredményes tudott lenni a Crawley Town ellen, majd további nyolc mérkőzésen jutott még szóhoz, egy sajnálatos áprilisban összeszedett sérülés lerövidítette tartózkodását a Boundary Parkban.

 

 

TIM FOSU-MENSAH – FULHAM

Sorozatban másodszor tölthetett egy egész szezont valamelyik Premier League klubnál, ám ezúttal sajnos egy térdszalag sérülés lerövidítette a védő kölcsönben való tartózkodását. Az ifjú holland tagja volt Slavisa Jokanovic terveinek egészen addig, amíg a Falusiak kispadján ki nem nevezték helyére Claudio Ranierit. Az olasz távozását követően Scott Parker ismét számításba vette a 21 éves játékost, pályára is lépett a Liverpool elleni hazai meccsükön - amelyen kívül még 11 alkalommal kapott lehetőséget, 10-szer kezdőként - de ő se tudott segíteni az élvonaltól egy szezon után búcsúzni kényszerülő londoniakon.

 

 

ETHAN HAMILTON – ROCHDALE

A skót középpályás sikeresen alkalmazkodni tudott a felnőtt élet kihívásaihoz, kölcsönjátékát pedig sikeresnek ítélheti meg összességében. A Peterborough elleni bemutatkozását rögtön egy bombagóllal tette emlékezetessé, emellett pedig fizikálisan is állta a sarat a nagyobb igénybevételkor. A Bristol Rovers elleni utolsó előtti fordulóban szerzett győztesgólja segített megőrizni csapata harmadosztályú tagságát, de egyéb teljesítményeivel is többek figyelmét kiváltotta a 20 éves játékos.

 

 

DEAN HENDERSON – SHEFFIELD UNITED

A Championship Aranykesztyűse a kezdetektől fogva közönség kedvenc volt a Bramall Lanen. Az angol U21-es válogatott játékos kulcsfigurája volt a Pengések feljutásért vívott, végül sikeres harcának, így a Norwich City mögött másodikként zárhatták a szezont. Bár parádés védéseket mutatott be és a jól szervezett védelme mögött is végig nagy odafigyeléssel játszott, az egész szezon során győztes mentalitásával tűnt ki társai közül.

 

 

DEMI MITCHELL – HEARTS

A támadó felfogású baloldali védő azt követően csatlakozott az edinburghi csapathoz, hogy már az előző idényben is sikeresen szerepelt a skót fővárosban. Minden sorozatot figyelembe véve 23 mérkőzésen lépett pályára és egyszer volt eredményes - az Auchinleck elleni skót FA-kupa összecsapáson - mivel egy térdsérülés lerövidítette skóciai tartózkodását és vissza kellett térnie az Aon Training Complexbe. A 20 éves játékos abban reménykedik, hogy a 2019/20-as szezonban nagyobb szerencséje lesz.

 

 

KIERAN O’HARA – MACCLESFIELD TOWN

Emlékezetes szezonzárást produkált az ír kapuvédő, utolsó mérkőzésén ugyanis hathatós közreműködésével sikerült a Selymesek negyedosztályból való kiesését elkerülni, majd megkapta a játékosoktól, a szurkolóktól is a szezon legjobb játékosa elismerést, illetve a fiatalok között is őt választották a legjobbnak csapaton belül. Sol Campbell menedzserként való megérkezése fordítani tudott a Chesire-i klub szerencséjén, O'Hara pedig kulcsszerepet vállalt a szezon során. 42 mérkőzésen védett, teljesítményével pedig menedzsere, csapattársai és a szurkolók körében is nagy megbecsülésnek örvendett a Moss Rose-ban.

 

 

JOEL PEREIRA – KORTRIJK

A kapus Portugáliából, a Vitoria Setubalnál töltött kölcsönszerződéséből tért vissza, majd állt tovább egy új kihívásért cserébe a belga első osztályba. A csapata továbbra is esélyes arra, hogy szerepelhessen az Európa-ligában, amelyhez már elég számukra egy döntetlen is a Saint-Gilloise ellen, hogy ott lehessenek a második számú európai kupasorozat play-offjában. A portugál U21-es válogatott játékosnak nagy harcot kellett megvívnia az 1-es számú mezért.

 

 

REGAN POOLE – NEWPORT COUNTY

A középhátvéd januárban tért vissza korábbi klubjához, segítségével pedig öles léptekkel kezdtek el felfelé kapaszkodni a League Two tabelláján, emellett pedig néhány nagy mérkőzésen is pályára léphetett. Jól játszott, amikor a County nagy meglepetésre fel tudta venni a kesztyűt a Manchester City-vel a végül a kiesésükkel végződő FA-kupa összecsapáson, amelyre a Middlesbrough kiverésével nyílt lehetőségük. Poole akkor is nagy szerepet vállalt, amikor a walesi együttes kivívta a play-off döntőbeli szereplésük jogát, amelyre ezen a héten kerül sor a Tranmere Rovers ellen, azáltal, hogy értékesített egy büntetőt a Mansfield Town elleni büntetőpárbajban.

 

 

TOM SANG – AFC FYLDE

A sokoldalú, liverpooli származású játékos január végén csatlakozott az ötödosztályból való feljutásra pályázó együtteshez, miután a Bury elleni edzőmérkőzésen jó benyomást tett. Tagja volt a Tengerpartiak csapatának, amely a Stockport County legyőzésével kivívta, hogy május 19-én a FA-Trophy döntőjében a Wembley-be látogathatnak, de nem lépett pályára, amikor a Fylde múlt héten elveszítette a play-off döntőjét a '92-es korosztály által tulajdonolt Salford City ellen.

 

 

AXEL TUANZEBE – ASTON VILLA

Sérüléséből visszatérve hozzásegítette a birminghamieket, hogy legyen esélyük a Premier League-be való feljutásra, a védelem tengelyében nyújtott produkciója pedig sokak elismerését kiváltotta. Ez a második kölcsönidőszaka a Villánál, a Dean Smith és John Terry irányítása alatti munkát pedig láthatóan nagyon élvezi. Az, hogy lehetősége van a nagy nyomást jelentő play-off mérkőzéseken részt venni, csak segítheti a bekk további fejlődését.

 

 

CALLUM WHELAN – PORT VALE

Amikor a korábbi Macclesfield Town és Shrewsbury menedzser John Askey átvette a Vale irányítását februárban, a United középpályása nem tudott magának helyet szorítani a csapatban. A League Two-ban szereplő együttes tartalékai között jutott szóhoz.

 

 

MATTY WILLOCK – CRAWLEY TOWN

A középpályás Skóciában, a St Mirrennél töltötte a szezon első felét, de januárban távozott és a Crawley-nál folytatta pályafutását. Az ősszel 14 mérkőzésen szerepelt, amelyet aztán további 11 találkozóval fejelt meg a negyedosztályban, beverekedve magát a kezdőcsapatba a szezon végére. A Crawley menedzsere, Gabriele Cioffi dicsérte Willock hozzáállását és munkabírását.

 

 

JAMES WILSON – ABERDEEN

Pozitívan zárta a szezont a csatár, ugyanis ő szerezte a Dons mindkét gólját a Hearts elleni 2-1-es hazai győzelem alkalmával. Valószínűleg amiatt még mindig csalódott, hogy a Celtic bajnoki címének megszerzését jelentő mérkőzésen minden próbálkozása és erőfeszítése ellenére sem tudott a hálóba találni. Willo 11 kezdőként lejátszott mérkőzésén háromszor tudott eredményes lenni, emellett pedig 12 alkalommal a cserepadról is beszállhatott Derek McInnes Európa-liga indulásért küzdő csapatában.

 


Manutd.com

Kövess minket Facebookon, Instagramon, Twitteren és YouTube-on is!



Támogasd adományoddal a ManUtdFanatics.hu működését!

Hozzászólások

Támogatás

Támogasd adományoddal
a ManUtdFanatics.hu működését!