Mata "tökéletes" rajtot vár a Chelsea ellen

Juan Mata arcáról le sem lehetett törölni a mosolyt, amikor a nyár folyamán kihirdették a 2019/2020-as Premier League szezon sorsolását, ahol a Manchester United rögtön az első fordulóban fogadja egykori klubját, a Chelsea-t.


Kevés ennél nagyobb párosítással kezdődhetne az idény, amely remek lehetőséget biztosít majd a Vörös Ördögöknek arra, hogy azonnal letegyék névjegyüket egy olyan hosszú versenyfutás legelején, amely során Ole Gunnar Solskjaer eltökélt csapata teljesítményének és eredményeinek javítását illetően.

 

A manchesteriek ennek megfelelően egy igen sikeres felkészülésen vannak túl, amely során hatból hat mérkőzésüket megnyerték, így nem csoda, hogy egyre növekszik az önbizalom mértéke az öltözőn belül, hogy képesek lesznek pozitív szezonkezdetet produkálni a bajnokságban.

 

Egy esetleges Chelsea elleni győzelmet 76 ezer szurkoló fogadhatna örömmel az Old Traffordon, amely a pályán és azon kívül is mindenkit pozitív energiával töltene fel a több hónapnyi menetelés előtt.

 

"Tökéletes kezdés lenne, ha egy jól sikerült felkészülési szezon után mindenki készen állna, nem lennének sérültjeink és megnyernénk a Chelsea elleni első hazai meccsünket is" - kezdte Juan.

 

"Ha meg tudjuk nyerni azt a mérkőzést, akkor hibátlan lenne a szezonkezdetünk, a szurkolóink pedig nagy izgalommal várhatnák az új idényt."

 

 

Meghatározó lesz a vasárnapi összecsapás Mata számára, miután a Chelsea kispadján már az a Frank Lampard ül, akivel a Stamford Bridge-en eltöltött két és fél szezonja során csapattársak voltak.

 

Ez idő alatt három nagy trófeát nyertek együtt - Bajnokok Ligája, Európa-liga, FA-kupa - Juan pedig abban reménykedik, hogy barátja sikeres lesz menedzseri karriere során, ezt azonban ne Manchesterben kezdje meg.

 

"Nagyon örülök Franknek" - tette hozzá Mata.

 

"Remek munkát végzett a Derby County menedzsereként. A Chelsea az otthona, szerintem megérdemelte ezt a lehetőséget és örülök neki, hogy egy ilyen nagy klubnál dolgozhat. Biztos vagyok, hogy készen áll a feladatára. Ő egy nagyon jó barát és minden jót kívánok neki, de nem a nyitófordulóban."

 

"Nagy kihívásnak ígérkezik ez az összecsapás a szezon első mérkőzéseként, hiszen a Chelsea ellen soha nem könnyű, ráadásul egy új projektbe kezdtek egy új menedzserrel, a keretük is változott, úgyhogy szép feladat áll előttünk. Emlékszem, hogy korábbi szezonokban is voltak nehéz párosításaink az első fordulóban, például a Tottenham és más nagy klubok, de a szezon végére úgy is mindenki ellen megmérettetünk majd."

 

 

Mata hatodik szezonjára készül Manchesterben miután a nyáron aláírta új szerződését a klubbal, Solskjaernak ugyanis szüksége volt a tudására és tapasztalatára alaposan megfiatalított játékoskeretében.

 

Hosszabbítása mögött az egyik legfontosabb érvként a trófeák nyerésének lehetősége jelent meg, amelyeket követően aztán szeretett Manchestere utcáin parádézhatnának. Emellett meghatározó volt még számára az, hogy az Old Traffordon futhasson ki hazai mérkőzéseken a gyepre.

 

"Szerződésem megújításában az egyik legfontosabb szempont az volt, hogy 10 naponta vagy két hetente az Old Traffordon futhassak ki a pályára, amely egy lenyűgöző élmény számomra."

 

"Büszkévé tesz, hogy futballista karrierem során elmondhatom azt, hogy egy olyan klubnál játszhattam számos évig, mint a Manchester United. Rengeteg ok áll mögötte, hogy aláírtam új szerződésemet, de ezek közül talán a legfontosabb az volt, hogy a klub mezét viselhessem és abban játszhassak az Old Traffordon."


Manutd.com

Kövess minket Facebookon, Instagramon, Twitteren és YouTube-on is!



Támogasd adományoddal a ManUtdFanatics.hu működését!

TV műsor

Manchester United - Chelsea

Premier League 1. forduló ÉLŐ

Hozzászólások

Támogatás

Támogasd adományoddal
a ManUtdFanatics.hu működését!