Keane: Nem bocsátanék meg Fergusonnak

Roy Keane újraélesztette viszálykodását a Manchester United egykori menedzserével, Sir Alex Fergusonnal, miután megkérdőjelezte, hogy a skót edzőlegenda mindig a klub legjobb érdekében cselekedett-e a múltban.


A korábbi ír válogatott középpályás 13 Premier League szezonon keresztül játszott Sir Alex Ferguson irányítása alatt, de a páros azóta nem találkozott egymással, hogy Keane viharos körülmények között távozni kényszerült az Old Traffordról 2005-ben.

 

"Nem bocsátanék meg Fergusonnak. A médiafelfordulás, hogy mennyire nyilvánvalóan csalódást okoztam mindenkinek, egy nagy nonszensz" - kezdte Keane egy dublini médiaeseményen.

 

"Mindenki arról beszél, hogy Ferguson mennyire jól kezelte az embereket. Nonszensz. Az emberek azt mondják, hogy ő mindig a Manchester United legjobb érdekében cselekedett."

 

A 48 éves, egykoron a manchesteriek mellett a Nottingham Forestben és a Celticben is megfordult játékos szerint Ferguson ideje alatt túlzottan nagy szerepet kapott családja a klubnál, "szerencsésnek" nevezve fiát, Darrent, aki Keane érkezése előtt Premier League aranyérmet nyert az 1992/93-as idényben.

 

 

"Darren Ferguson [a fia] bajnok lett. Nagyon szerencsés volt" - tette hozzá Keane.

 

"A testvére volt a Manchester United vezető megfigyelője hosszú időn keresztül. Azon vagyok meglepve, hogy a felesége nem kapott valamilyen munkakört valahol."

 

"Darren dolgozott a Preston North End menedzsereként, majd elvesztette az állását. Számos fiatal játszott nála kölcsönben a Manchester Unitedtől. Találják ki, hogy mi történt másnap?" 

 

"Visszahívták őket a Prestontól. Ez lett volna a Manchester United legjobb érdeke? Tehetnek egy szívességet."

 

Keane összesen majdnem 500 mérkőzésen viselte a Vörös Ördögök mezét és Eric Cantona 1997-es visszavonulása után a csapat vezére lett, de elárulta, hogy nagy csalódásként élte meg, hogy miként kezelte a klub néhány régóta szolgáló játékosa távozását.

 

"Bár sokat emlegetik Ferguson képességeit az emberek kezelését illetően, de nem szabad, hogy ez ennyire vicckategória legyen."

 

"A klubnál játszottam, amikor a Manchester Unitedet szolgáló két lenyűgöző játékos, Bryan Robson és Steve Bruce távozott. És nekem egyáltalán nem tetszett az, ahogyan őket kezelték."


Sky Sports

Kövess minket Facebookon, Instagramon, Twitteren és YouTube-on is!



Támogasd adományoddal a ManUtdFanatics.hu működését!

Hozzászólások

Támogatás

Támogasd adományoddal
a ManUtdFanatics.hu működését!