Maguire: Ezt az utat kell folytatnunk előre

Harry Maguire a Manchester United kitartását éltette, miután a Vörös Ördögök szombaton szoros küzdelemben 1-0-s győzelmet arattak a Leicester City felett, és fogadkozik, hogy ennél csak jobbak lesznek.


Az éppen a Rókáktól nyáron szerződtetett játékos szerint a győzelemmel kijelölték azt az utat, amelyen Ole Gunnar Solskjaer legénységének tovább kell haladnia.

 

A manchesteriek a nyitófordulóban a Chelsea felett aratott 4-0-s győzelmük óta először tudtak nyerni, köszönhetően Marcus Rashford értékesített büntetőjének, amellyel feljöttek a tabella negyedik helyére.

 

Az angol válogatott Maguire kijelentette, nem csak a volt csapattársai ellen elért siker okozta öröm, de a United jövője szempontjából a megfelelő irányba tett lépések miatt is pozitív hatással lesz rájuk a hétvégi siker.

 

"Nagyon boldog vagyok és nem csak azért, mert a volt csapatom ellen győztünk, nagy volt a nyomás és az emberek a mérkőzés párharcairól beszéltek. Hihetetlenül fontos volt számunkra a három pont megszerzése" - kezdte a világ legdrágább védőjátékosa.

 

"Messze nem most nyújtottuk a legjobb teljesítményünket. Időnként pontatlanul játszottuk meg a labdákat és nem tudtuk elég ideig a térfelükön se tartani."

 

"De fejlődni fogunk és keményen fogunk dolgozni azért, hogy előrébb lépjünk. Az nagyon fontos volt, hogy védekezésben szilárdak tudtunk maradni. Jó csapatuk van, jól járatták körbe a labdát, de szerintem a kidolgozott helyzetek tekintetében mi érdemeltük meg a pontokat."

 

A United győzelme a két hetes válogatott szünet és a St. Mary's-ben elért 1-1-es döntetlenjük után érkezett, de Solskjaer még kissé összeszokatlan belső védőpárosa Maguire és Victor Lindelöf személyében nagyon jól állta a sarat a vendégek legveszélyesebb játékosával, Jamie Vardy-val szemben.

 

"A védelem tagjaként nekünk nagyon fontos, hogy kapott gól nélkül hozzunk le egy mérkőzést. Az Old Traffordon meg kell őriznünk a kapunkat a bekapott góloktól ahhoz, hogy győzni tudjunk, csakúgy, mint a szezon első meccsén [a Chelsea ellen]. Egyszerű a képlet: ha nincs bekapott gól, akkor nyerünk."

 

"Elegendő tehetséget és tudást tudunk felvonultatni a támadószekciónkban ahhoz, hogy gólokat szerezzünk. Szóval a védőnégyes tagjaként és mint csapat is nagyon elégedettek lehetünk ezzel."

 

 

Maguire hiszi, hogy a Lindelöffel alkotott angol-svéd párosuk a Vörös Ördögök újjáépítésének egyik sarokköveként csak fejlődhet.

 

"Mindenkinek fel kell ismernie, hogy a partnerség csak az együtt lejátszott mérkőzésekkel együtt tud kialakulni, nekünk pedig eddig csak öt mérkőzésünk volt erre" - tette hozzá.

 

"Jobbak leszünk. Én jobban fogom érteni őt, és ő is jobban fog érteni engem."

 

"Lesznek valószínűleg olyan pillanatok, amikor jobbak is lehetnénk, de folytatni fogjuk a kemény munkát az edzőpályán, és nagyon fontos, hogy erősítsük a kapcsolatainkat a pályán - nem csak Victor és az én esetemben."

 

"Nagyon fontos volt, hogy mindannyian kitartsunk. Tudtuk, hogy nem lesz egyszerű. Csapatként nagyon jól támadtunk le és hátul is jól álltunk a lábunkon, ha pedig még a labdát birtokolva is fejlődni tudnánk, akkor csapatként is előrébb lépnénk."

 

Maguire azt is elárulta, nem vonta el a figyelmét legfőbb feladatáról az, hogy egykori klubja és csapattársai ellen kellett csatákat megvívnia.

 

"Nem. Teljes mértékben a mérkőzésre koncentráltam. Vardsy [Jamie Vardy] egy klasszis játékos, évek óta terrorizálja a Premier League csapatainak védelmét, így természetesen tisztában voltam vele, hogy ma is erre számíthatunk. A Leicesternél eltöltött néhány évem során volt lehetőségem párszor szemtanújának lenni."

 

"Létfontosságú volt, hogy tartani és semlegesíteni tudjuk őt, mert igazi klasszis."

 

"Nagyon élvezem azt, hogy a Unitednél játszhatok, a fiúk és a stáb pedig fantasztikus mióta megérkeztem, így nagyon jól sikerült beilleszkednem. Ha továbbra is sikerülne mérkőzéseket nyernünk, akkor még inkább felgyorsulna ez a folyamat számomra."


Manutd.com

Kövess minket Facebookon, Instagramon, Twitteren és YouTube-on is!



Támogasd adományoddal a ManUtdFanatics.hu működését!

Hozzászólások

Támogatás

Támogasd adományoddal
a ManUtdFanatics.hu működését!