Solskjaer nyugodtan készül a West Hamre

Annak ellenére, hogy a Manchester United legutóbbi nyolc idegenbeli mérkőzésén nyeretlen maradt, Ole Gunnar Solskjaer jól fog aludni szombaton este Londonban a West Ham United elleni bajnokijuk előtt.


A Vörös Ördögök legutóbbi, Old Traffordon kívül aratott győzelme egy igencsak emlékezetes estén született Franciaországban, amikor a Paris Saint-Germaint ejtették ki a Bajnokok Ligájából.

 

Minderre március 6-án került sor; a Premier League-ben egészen február 27-ig kell visszamennünk az időben az utolsó idegenbeli sikerig, amikor a Crystal Palace szenvedett tőlük 3-1-es vereséget a Selhurst Parkban.

 

Ebben a szezonban mindkét Manchesteren kívüli mérkőzésén döntetlen született a csapatnak, ugyanis a Wolves és a Southampton otthonából is 1-1-el távoztak, azonban a norvég menedzser szerint nem lesz álmatlan éjszakája azért, mert vasárnap a London Stadiumban kell vizitálniuk.

 

"Miért kellene emiatt edzőként aggódnunk? Mi előre tekintünk. Megoldásokat keresünk" - kezdte Solskjaer, akit önbizalommal tölthet el, hogy legutóbbi két mérkőzésüket a Leicester City és az Astana ellenében megnyerték.

 

"Soha nem szoktak ezek a dolgok igazán aggasztani. Nem sétálgatok fel-alá és aggodalmaskodok dolgokon. Egyáltalán nem."

 

"Előre nézek és azt keresem, hogy miben tudnánk javulni. Soha nem voltam aggódós típus."

 

"Szerintem győznünk kellett volna Southamptonban, ahogyan Wolverhamptonban is. Mindkét meccsről győztesen kellett volna hazajönnünk."

 

"Bárhol is játszunk, mindenhol zöld a fű, fehér felfestéssel. Néha ki kell zárni a dolgok mentális részét és úgy kell játszani, mintha csak egy közeli parkban lennénk."

 

 

A Manuel Pellegrini által irányított West Ham jelenleg a Premier League 8. helyén tanyázik, de ugyanannyi ponttal rendelkeznek, mint a negyedik helyezett Vörös Ördögök. Solskjaer ezek alapján nem meglepő módon gondolja, hogy a fővárosi alakulat hosszú távon harcban lehet a legjobb négybe kerülésért vívott harcban.

 

"Az alapján, ahogyan játszottak ellenünk az előző szezonban, illetve amit láttam tőlük idén, miért is ne?" - kérdezett vissza, utalva csapata szűk, 2-1-es április sikerére az Old Traffordon.

 

"Legutóbb szerencsével tudtuk legyőzni őket, és ezúttal is nagy erőpróba előtt állunk velük szemben. De most egymás után két mérkőzést hoztunk le kapott gól nélkül, ez pedig önbizalmat fog kölcsönözni a védőinknek."

 

"Ha sikerül megőrizni a kapunkat a bekapott góloktól, az megkönnyíti a csatáraink helyzetét is, akik tudni fogják, hogy nem kell két, három vagy négy gólt szerezniük állandóan ahhoz, hogy nyerjünk."


Manutd.com

Kövess minket Facebookon, Instagramon, Twitteren és YouTube-on is!



Támogasd adományoddal a ManUtdFanatics.hu működését!

TV műsor

West Ham United - Manchester United

Premier League 6. forduló ÉLŐ

Hozzászólások

Támogatás

Támogasd adományoddal
a ManUtdFanatics.hu működését!