Lingard: Jó újra eredményesnek lenni

Jesse Lingard elégedett volt, hogy sikerült megkezdenie a gólgyártást a szezonban, miután eredményes tudott lenni az Astana ellen 2-1-re elveszített Európa-liga csoportmérkőzésen.


Bár az eredmény csalódást keltő a Vörös Ördögök számára, az egyik pozitívum Ole Gunnar Solskjaer és edzői stábja számára Jesse Lingard teljesítménye lehet.

 

A kazahsztáni vendégjáték során csapatkapitányi tisztséget ellátó 14-es számú játékos remekül játszott össze több alkalommal is Angel Gomesszel és Mason Greenwooddal, emellett pedig az ő 10. percben eleresztett nagyszerű lövése kellett ahhoz, hogy vezetéshez jussanak a vendégek.

 

Ez volt Jesse első gólja január óta a csapatban, a 26 éves játékos pedig megkönnyebbült attól, hogy újra fel tudott iratkozni a góllövőlistára.

 

"Mindig nagyszerű érzés betalálni, mert az önbizalmat ad számodra" - kezdte a MUTV-nek a mérkőzést követően.

 

"Gyors tempóban kezdtünk és domináltunk az első félidőben, de az a fél perces periódus a második játékrészben olyan volt, ahol egy kicsit jobban kellett volna menedzselnünk a mérkőzést."

 

"Nem könnyű itt játszani. Felbátorodtak, mögöttük álltak a szurkolók, akik eléggé kellemetlen hangulatot varázsoltak számunkra. De mindenki tartotta magát és jó volt a mentalitásuk."

 

 

A kazahsztáni mérkőzés a Manchester United történetének leghosszabb idegenbeli túráját jelentette egy európai kupamérkőzésre, a manchesteriek ugyanis hét és fél órás repülőút után érkeztek meg Nur-Szultanba.

 

Emellett a játékosoknak még alkalmazkodniuk kellett a fagyos időjárási körülményekhez és a hat órás időeltolódáshoz is, emiatt Jesse szerint pedig nem beszélhetünk szokásos idegenbeli túráról.

 

"Ez mindenki számára más élményt jelentett" - tette hozzá.

 

"Hozzá kellett szoknunk a -15 fokos időjáráshoz! Más környezet volt, amelyhez mindenkinek alkalmazkodnia kellett."

 

"Egy nappal korábban utaztunk el ide, hogy akklimatizálódni tudjunk és hogy az edzésen hozzászokhassunk a pálya talajához. A műfű hatással lehet a térdre és a hátra, de mi jól alkalmazkodtunk hozzá."

 

 

Lingard egyike volt azon kilenc, a klub akadémiáján pallérozódott játékosnak, akik Kazahsztánban pályára léphettek.

 

Köztük volt Ethan Laird, Di’Shon Bernard és Dylan Levitt is, akik 90 percet töltöttek az Astana Arena gyepén, míg a csereként beállt Ethan Galbraith, D’Mani Mellor és Largie Ramazani is először léphetett pályára a felnőttek között.

 

"Ez egy hatalmas esemény volt a Man United fiataljai számára" - mondta Lingard.

 

"A Man United mindig is a fiatal tehetségek képzéséről volt ismert, ma pedig közülük többen is debütálhattak, amit szerintem élveztek is."


Manutd.com

Kövess minket Facebookon, Instagramon, Twitteren és YouTube-on is!



Támogasd adományoddal a ManUtdFanatics.hu működését!

Hozzászólások

Támogatás

Támogasd adományoddal
a ManUtdFanatics.hu működését!