Tuanzebe: Fessük vörösre a várost!

A Manchester United védője, Axel Tuanzebe "vörösre akarja festeni a várost", amikor a manchesteri városi derbi keretében ma kora este az Etihad Stadiumba látogatnak.


A 22 éves középhátvéd a közeli Rochdale városában nőtt fel és tudja, hogy a város futballszurkolói számára mit jelentenek a város rivális elleni összecsapások.

 

"Ez az egyik, ha nem a legnagyobb mérkőzés mindenki naptárában" - kezdte Tuanzebe a MUTV-nek.

 

"Otthon és idegenben is meg akarjuk nyerni ezt a párosítást. Fel akarjuk venni velük a harcot és természetesen javítani is szeretnénk a bajnoki tabellán elfoglalt helyünkön is."

 

"Eléggé lehet tudni, hogy a város melyik része vörös és melyik kék. Openshaw és az odavezető út sokkal kékebb, míg Salford és Trafford inkább vörös."

 

"Nagy megosztottság van a városban és mi azt akarjuk, hogy Manchestert vörösre tudjuk festeni."

 

Tuanzebe a szezon során hét mérkőzésen szerepelt a felnőtt csapatban, nemrég pedig visszatérhetett csípősérüléséből, amely okán október és november nagy részét kihagyni kényszerült.

 

Korábban még nem volt lehetősége pályára lépni manchesteri városi derbi keretében, de abból meríthet tapasztalatot, hogy számtalan ifjúsági mérkőzés keretében volt a Vörös Ördögök csapatkapitánya a City ellen, amelyek szintén nagy figyelmet kaptak a városon belül.

 

 

"Mindig agresszív mérkőzésünk van ellenük, mindig is nagy mérkőzések voltak ezek" - tette hozzá.

 

"Több emlékem van a legyőzésükről, mint arról, hogy kikaptunk volna, de mindig nagy velük a versengés, amelyet mindig nagyon hosszú előkészületek előznek meg."

 

"Például az U16-osokhoz mindig lejött az akadémiai csapat menedzsere, hogy támogasson minket és segítsen minket jobban megérteni a mérkőzés fontosságát."

 

Ole Gunnar Solskjaer együttese a Premier League 6. helyéről várhatja a derbit, miután szerdán 2-1-re legyőzték a Tottenham Hotspurt.

 

Tuanzebe hiszi, hogy a José Mourinho legénysége ellen nyújtott teljesítményük feldobja majd őket egy olyan stadionba látogatásuk előtt, ahol relatíve jó eredményeket tudtak elérni az elmúlt években, miután legutóbbi négy mérkőzésükből csak egyszer veszítettek.

 

"Nem a legkönnyebb a Tottenham ellen játszani. Jelen pillanatban több bajjal is meg kell küzdeniük, de mindig kemény mérkőzést játszunk a Spurs ellen."

 

"Megszerezni ellenük a három pontot nagy lökést adhat, amely pozitív energiát kölcsönözhet számunkra a City elleni mérkőzésre."

 

"Felemelt fejjel és abban a reményben fogunk kilépni a pályájukra, hogy megszerezhetjük a három pontot."


Manutd.com

Kövess minket Facebookon, Instagramon, Twitteren és YouTube-on is!



Támogasd adományoddal a ManUtdFanatics.hu működését!

Hozzászólások

Támogatás

Támogasd adományoddal
a ManUtdFanatics.hu működését!