Ole: A United nagyobb mint a City

Ole Gunnar Solskjaer szerint a Manchester United továbbra is nagyobb klub, mint a Manchester City, dacára a városi rivális utóbbi időben mutatott felemelkedésének.


Szombaton este minden szem az Etihad Stadiumra fog szegeződni, ugyanis a város kék és vörös fele 179. alkalommal mérkőzik meg egymással a manchesteri derbik történetében.

 

A United jelenleg 11 pontos hátránnyal rendelkezik a regnáló bajnok City-vel szemben, akik Sir Alex Ferguson visszavonulása óta mindegyik szezonban előttük végeztek a Premier League-ben, és közben háromszor is felülhettek a bajnoki trónra.

 

Azonban amikor Ole Gunnar Solskjaert arról kérdezték, hogy a United továbbra is nagyobb klub-e a Citynél, hezitálás nélkül így felelt:

"Persze."

 

Ez a válasz velősebb és rövidebb volt annál a korábbi kérdésre adott reakciójánál, amibe egy kis humort is csempészett a norvég szakember.

 

Solskjaer néhány hónappal azt követően igazolt játékosként az Old Traffordra, hogy a közeli szomszédok kiestek a Premier League-ből 1996-ban és egészen 2000-ig várni kellett a visszatérésükre, miután megjárták a harmadosztály poklát is.

 

Ennek értelmében a korábbi kiváló csatárnak öt évig, 2001 áprilisáig várnia kellett arra, hogy először megtapasztalhassa a manchesteri derbik hangulatát.

 

 

"Legalább most már minden évben játszunk egymással! Nekem évekbe telt, mire játszhattam egy manchesteri derbin" - viccelődött.

 

"De bizonyos szempontból ez a párosítás megváltozott. A Manchester City már jobb csapat annál, mint amikor még én játszottam ellenük."

 

"Azt gondolom, hogy a futball önmagában is sokat változott azóta. Szerintem már sokkal kevesebb a kemény becsúszás - minden kis kameraállásból megvizsgálnak minden esetet, a fizikalitásról és a mentalitásról pedig áthelyeződött a hangsúly a technikásságra és a taktikára."

 

"De egy derbit továbbra is derbiként kell kezelni. Nem kosárlabdázunk, úgyhogy fel leszünk készülve, ha ez előfordul."

 

Solskjaer hiszi, hogy a két csapat között jelenleg fennálló különbség áthidalásához folytatniuk kell a jelenleg járt útjukat, bár elődjei, David Moyes, Louis van Gaal és José Mourinho szerint a City gazdasági erőfölénye kiegyenlítetlenné teszi a két csapat küzdelmét.

 

"Ezzel nem értek egyet" - tette hozzá.

 

"Mit kellene tennünk? Adjuk fel és ne állítsuk kihívás elé őket? Pontosan ezeket nem szabad tennünk."


Sky Sports

Kövess minket Facebookon, Instagramon, Twitteren és YouTube-on is!



Támogasd adományoddal a ManUtdFanatics.hu működését!

Hozzászólások

Támogatás

Támogasd adományoddal
a ManUtdFanatics.hu működését!