Csatár érkezett kölcsönbe

A Manchester United megerősítette, hogy a Shanghai Greenland Shenhua csapatától a szezon végéig kölcsönvette Odion Ighalót.


A 30 éves középcsatár, aki United drukker volt mindig is, tapasztalatával támogatja a csapatot a szezon második felében, miközben még versenyben vagyunk a Premier League-ben, az Európa-ligában és az FA-kupában.

 

Ole Gunnar Solskjaer a szerződtetésről elmondta: "Odion egy tapasztalt játékos, aki más típusú középcsatárt jelent nekünk a szezon hátralévő részére."

 

"Nagyszerű srác, aki nagyon profi és aki a legtöbbet fogja kiadni magából itt."

 

Ighalo hazájában, Nigériában kezdte profi pályafutását, a helyi Prime and Julius Berger csapatban játszott, majd 2007-ben a norvég Lynhez igazolt.

 

Egy évvel később az Udinese leigazolta őt, ahonnan kölcsönszerződésekkel elkerült a Granadához (kétszer), a Cesenába és a PL-ben szereplő Watfordhoz.

 

A Darazsaknál töltött ideje alatt pontosan 100 mérkőzése volt, mely során lenyűgöző, 40 gólt termelt.

 

Háromszor szerepelt a United ellen, kétszer vesztett, egyszer nyert a Vörös Ördögökkel szemben, egy gólpassz fűződött a neve mellé ezalatt.

 

A Watforddal való gyümölcsöző kapcsolata után Kínába, a Changchun Yatai együtteséhez szerződött 2017-ben, két évvel később onnan tette át székhelyét a Shanghai Shenhua gárdájához.

 

 

Pályafutása során 322 alkalommal szerepelt tétmérkőzésen és 131 gólt lőtt.

 

A támadó eddig 35 alkalommal szerepelt a nigériai válogatottban, 16-szor betalált az ellenfelek kapujába, a 2019-es Afrikai Nemzetek Kupája során pedig gólkirály lett.

 

2016-ban egy interjúban Ighalo elismerte, álma válna valóra, ha a Unitedhez igazolhatna, hiszen mindig is a csapatnak szurkolt.

 

"Gyerekkoromban is a United volt a kedvenc csapatom. Imádtam nézni a tévében Andy Cole-t és Dwight Yorke-ot. Idolok voltak a számomra és az, hogy az Old Traffordon játszhatnék, mindig egy álmom volt" - nyilatkozta évekkel ezelőtt.

 

Mindannyian várjuk, hogy az Álmok Színházában üdvözöljük Ighalót!
 

 


ManUtd.com

Kövess minket Facebookon, Instagramon, Twitteren és YouTube-on is!



Támogasd adományoddal a ManUtdFanatics.hu működését!

TV műsor

Manchester United - Wolves

Premier League 25. forduló, ÉLŐ

Hozzászólások

Támogatás

Támogasd adományoddal
a ManUtdFanatics.hu működését!