McTominay visszatérhet

Ole Gunnar Solskjaer elárulta, hogy a vasárnapi, Watford elleni hazai bajnokin visszatérhet sérüléséből Scott McTominay.


A középső középpályás a Newcastle United elleni, Boxing Dayen aratott győzelem során elszenvedett szalagproblémája óta nem állhatott a Vörös Ördögök rendelkezésére, de a norvég menedzser pozitív hírekkel szolgált McTominay potenciális bevethetőségéről a Lódarazsak elleni mérkőzés kapcsán.

 

"Szerintem ott lehet majd a keretben" - kezdte Solskjaer mérkőzés előtti sajtótájékoztatóját Belgiumban, a Club Brugge elleni 1-1-re végződött Európa-liga mérkőzést követően.

 

"Scottnak ma pihenő napja van, úgyhogy majd meglátjuk hogyan lesz holnap."

 

McTominay minden sorozatot figyelembe véve a legutóbbi 13 tétmérkőzését kénytelen volt kihagyni a manchesterieknek, de visszatérése korábban történhetne így meg, mint ahogyan arra előzetesen számítani lehetett. Solskjaer kiemelte a skót válogatott játékos kulcsfontosságú védekezésbeli és támadásbeli képességeit, emellett pedig elmondta, hogy az egész csapatnak hatalmas lökést adhat abban a pillanatban, ahogy újra a pályára léphet.

 

 

"Nem vagyok meglepve [a korábbi visszatérése miatt], mert ő egy ilyen típus" - folytatta.

 

"Ő egy fizikális csodabogár, egy vezér. Soha nem riad meg egyetlen becsúszástól sem és mindenkit magával ránt ezzel a hozzáállással. Képes lehet együtt játszani Freddel és Nemanjaval [Matic], de akár az egyik sokat futó játékos is lehet a középpályán."

 

"Ha a mai mérkőzésünket vesszük figyelembe, akkor megállapíthatjuk, hogy nem tudtunk elég sokszor felérni a csatárunk vonalához. Scott korábban csatár volt, szóval hozzászokott a tizenhatos közelségéhez."

 

A keret többi tagjának tekintetében Solskjaer nem tudott biztosat mondani Mason Greenwood vasárnapra történő felépülése kapcsán, miután betegség miatt kihagyni kényszerült a hétközi belgiumi túrát. Amennyiben a tinédzserkorú saját nevelés ismételten hiányozni fog, az növelné annak a lehetőségét, hogy a kölcsönben a Unitedben szereplő Odion Ighalo a Chelsea és a Club Brugge elleni kispadról történő beállását követően egykori klubja ellen is pályára léphessen.

 

"Mindenki azt mondja amikor gólt szereznek, hogy a játékosok sokkal nagyobb elánnal játszanak korábbi csapataik ellen, de sokszor előfordul, hogy nem sikerül betalálniuk" - tette hozzá Ole.

 

"Odion egyre több és több játékpercet kap, de hogy kezdeni fog-e, az múlik Mason állapotán és azon is, hogy Anthony [Martial] hogy van [azt követően, hogy csütörtökön játszott]."

 

Paul Pogba és Marcus Rashford továbbra is harcképtelenek korábbi lábfej és hát problémáik okán, míg Ole-t nem kérdezték Tim Fosu-Mensah állapotával kapcsolatban. A holland válogatott játékos ebben a szezonban még egyetlen mérkőzésen se léphetett pályára nyári térdszalag műtétjéből történő rehabilitációját követően.


Manutd.com

Kövess minket Facebookon, Instagramon, Twitteren és YouTube-on is!



Támogasd adományoddal a ManUtdFanatics.hu működését!

Hozzászólások

Támogatás

Támogasd adományoddal
a ManUtdFanatics.hu működését!